DPS: Iniciraćemo strože sankcije za napade na novinare

Demokratska partija socijalista najoštre osuđuje napad na novinarku Oliveru Lakić.  Oružani  napad na novinara, ugrožavanje fizičkog integriteta i  pokušaj  zastrašivanja predstavljaju udar na osnovne vrijednosti društva i temelje demokratije.

Ohrabrujemo napore nadležnih organa da  brzom i efikasnom istragom otkriju počinioce ovog napada, njihove motive i nalogodavce. Takođe, osuđujemo pokušaj  tendenciozne politizacije ovog i sličnih slučajeva,  koji  ne doprinosi radu istražnih organa i predstavlja banalno politikanstvo.

Bezbjednost građana, a posebno novinara, prioritet je našeg društva, zato će Demokratska partija socijalista, u narednom periodu inicirati izmjene propisa kojima bi se strože sankcionisali fizički  napadi na poslenike javne riječi. Svaki kriminalac koji se usudi da fizički nasrne na novinara, mora biti najstrože kažnjen. Profesionalno i slobodno novinarstvo, kao i pravo građana da budu objektivno informisani, temeljne su vrijednosti jednog demokratskog  duštva koje ćemo, kao partija koja čini stub izvršne vlasti, beskompromisno braniti.

Media tim Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član