Nikolić odgovorio Dragašu: Natovareni ste, Tihomire, nemate kud’ više

Odgovor Tihomira Dragaša opravdao je očekivanja. Plitko, jeftino i ofucano – baš onako kakvo je i bilo saopštenje PES-a u odnosu na temu Rezolucije u Srebrenici.

Ponavljanje jeftinih optužbi, pokušaji kriminalizacije i potreba da se nema stav ni o jednom važnom pitanju, garnirano pokušajima lične diskreditacije i prizemne manipulacije, već je toliko puta viđeno na političkoj sceni. Moglo bi se reći da je PES na odličnom putu da postane neka vrsta mutirane kombinacije DF-a i Demokrata.

Ipak, da se kratko vratimo na suštinu – umjesto jasne proevropske politike sazdane na vrijednostima savremene Crne Gore koja počiva na građanskom konceptu i priznanju genocida u Srebrenici kao demarkacionoj liniji izmedju velikosrpskih nacionalista i progresivnih snaga u regionu, PES je izabrao da bude na strani relativizatora. Time su pristali i da budu otirač zvaničnog Beograda, na šta ih Marko Đurić – novi ministar spoljnih poslova Srbije, svakodnevno podsjeća kroz konstanta javna šamaranja i poniženja kojima ih u svojim izjavama izlaže.

Finalno, što se tiče tovarenja i magaraca – natovareni ste, Tihomire, nemate kud’ više. I spremite se da nastavite da nosite teret. Tako to biva sa onima koji, birajući liniju manjeg otpora, pristaju da budu posluga tuđim interesima.

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član