Nikolić: Reakcija PES-a na nivou Tihomira Dragaša, poput DF-a šire najgore laži velikosrpske propagande

Reakcija Poketa Evropa sad, kojom su se svrstali u red onih koji šire laži velikosrpske propagande, na nivou je pameti i političkog dometa njihovog novog gurua Tihomira Dragaša.

Žalosno je što je jedna nova partija na političkoj sceni koja se makar formalno zalaže za evropske vrijednosti, spala na to da ponavlja laži Momčila Mandića i ostalih agenata velikosrpskog nacionalizma koji i dan danas veličaju Srebrenicu kao akt herojstva.

Ipak, imamo razumijevanja za frustraciju gospode iz PES-a, zbilja nije jednostavno trpjeti javno šamaranje od državnog vrha Srbije u kontinuitetu a ne smijeti odgovoriti ni jednu jedinu riječ na stalna ponižavanja.

Na kraju, državnom vrhu Srbije čestitamo – dresura i sedlanje novog političkog konja za trku ide više nego dobro. A građani ne treba da brinu – Demokratska partija socijalista će ostati čvrsta odbrana vrijednosti na kojima počiva savremena, moderna i pristojna Crna Gora. Za takvu Crnu Goru jedna činjenica će uvijek biti nesporna – u Srebrenici se desio genocid.

Miloš Nikolić, portparol DPS-a

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član