Vuković: Podgorički vatrogasci su istinski tihi heroji zajednice

Vatrogasci su tihi heroji zajednice i jedan od istinskih simbola Podgorice, rekao je nosilac liste „Za dobro građana Podgorice – Pobjednička koalicija Milo Đukanović“ dr Ivan Vuković, tokom današnjeg susreta sa pripadnicima Službe zaštite Glavnog grada u Vatrogasnom domu.

U razgovoru sa vatrogascima i komandirom Službe zaštite Glavnog grada Andrijom Čađenovićem, Vuković je istakao da jedan od prioriteta lokalne uprave mora biti podizanje svijesti građana o zaštiti životne sredine i prevenciji od požara, jer je prema statistici u čak 99 odsto slučajeva uzrok požara ljudski faktor. Preko četiri hiljade intervencija u toku godine, koje obavi Služba zaštite Glavnog grada, zaslužuje kontinuiranu pažnju lokalne uprave i to će biti tako i u narednom periodu, naglasio je Vuković.

„Raduje me informacija da ova Služba potpuno spremno dočekuje sezonu i mi smo kao društvo dužni da im pomognemo i da im olakšamo posao“, kazao je Vuković, uz želju da podgorički vatrogasci što više vremena provode u Vatrogasnom domu i da bude što manje potrebe za njihovim izlascima na teren i intervencijama.

Gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović istakao je da Služba zaštite uživa posebnu pažnju lokalne uprave, koja je u opremanje i osavremenjavanje pripadnika ove službe uložila 1, 5 miliona eura, kako bi uslovi u kojima rade bili što bolji, a njihovi životi što bezbjedniji tokom teških intervencija na terenu tokom čitave godine.

Komandir Službe zaštite Andrija Čađenović i njegove kolege vatrogasci upoznali su Vukovića i Stijepovića sa najnovijom opremom kojom Služba raspolaže, a uključuje moderna vozila, zaštitna odijela i opremu koja štite i od temperatura do 900 stepeni, kao i alate za intervencije tokom požara i saobraćajnih nesreća. Nabavka ovih sredstava značajno će olakšati rad pripadnicima Službe zaštite, a građanima Podgorice pružiti veći stepen bezbjednosti. Čađenović je istakao da tokom ovog perioda pripadnici Službe zaštite u direktnoj komunikaciji rade na edukaciji građana kako bi preventivno djelovali uoči sezone požara.

Podgorički vatrogasci su Vukoviću poručili da uprava Glavnog grada nastavi da se sa jednakom pažnjom kao i do sada odnosi prema Službi zaštite, a da će se oni postarati da svoj posao obave na najbolji mogući način i za dobro svih građana.

Media tim Demokratske partije socijalista 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član