Jedno obećavaju drugo rade

Najočiglednija predizborna obmana je kada DF nudi stanovnicima Zagoriča besplatnu legalizaciju, a  opštinama u kojima vrši vlast je papreno naplaćuju. Time samo pokazuju da im cilj nije da se ovaj proces završi na najbolji način upravo za vlasnike nelegalnih objekata, već da na praznim obećanjima uzmu koji glas, iako su potpuno svjesni da u realnom životu takve odluke nijesu sprovodive. Dakle, ili obmanjuju građane Zagoriča kada im nude besplatnu legalizaciju ili građane Herceg Novog, Budve i Kotora, kada im to isto naplaćuju.

Ali partiji koja je obećavala besplatnu struju i vodu, i stanove za euro po kvadratu, i slične bajke, građani više ne vjeruju.  Neprirodnim koalicijama sastavljenim samo zarad vlasti, zauzeše fotelje u tri opštine, ali ni u jednoj ne nude kvadrat stana za jedan euro, besplatne udžbenike za prva četiri razreda osnovne škole, besplatnu vodu… Naprotiv, hvale se ko je više naplatio komunalija u kojoj opštini, pa se još i svađaju čija je to zasluga.

Odgovorna vlast ne podrazumijeva prazna obećanja, već donošenje odluka i njihovu implemetaciju bez obzira na to da li su one politički profitabilne ili ne. Lokalna uprava kao i ona na državnom nivou u svakoj uređenoj zemlji svijeta, mora da se otvoreno suoči sa izazovima i na njih odgovori na adekvatan način. To smo uradili, donošenjem Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata, za koji su poslanici DF-a bili toliko zainteresovani da nijesu ni učestvovali u radu Skupštine i skupštinskih organa prilikom njegovog donošenja. Gradska uprava u Podgorici je formirala naknadu za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte tako što je uzela u obzir upravo ulaganja koja su imali vlasnici ovih objekata. Prilikom formiranja visine naknada, DF se nijednom  nije uključio u čitavu problematiku, a napustio je zasijedanje Skupštine Glavnog grada kada su se one usvajale. Da nije bilo izbora, vjerovatno se ne bi ni sada sjetili Zagoriča.

U bajke DF, ponavljamo, ne vjeruju više ni oni sami. Građani su takvu politiku jasno ocijenili na svim izborima koji su održani u posljednjih pola godine, dajući im sve manju podršku. Politikantstvom kao što su obećanja o navodnoj besplatnoj legalizaciji koju ne primjenju u praksi, srljaju u još jedan ubjedljiv poraz.

Pavle Radulović, kandidat za odbornika liste “Za dobro građana Podgorice – Pobjednička koalicija Milo Đukanović”

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član