Poslanički klub DPS: Žalimo zbog činjenice što PES nije smogao snage da bude na strani civilizovanog demokratskog svijeta

Pored naše apsolutne spremnosti da kolegama iz PES-a ponudimo da dopune ili izmijene tekst kojim poslanici pozivaju vladu da se pridruži kosponzorisanju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, vladajuća stranka koja pritom nosi ime Evrope u svom nazivu, odbila je da svojim potpisima podrži civilizacijski čin iza kojeg stoje vodeće zemlje demokratskog svijeta okupljene u UN.

Uprkos činjenici da se na spisku potpisnika ovog pisma nalaze i poslanici vlasti i opozicije, što je trebalo da potvrdi spremnost svih progresivnih politika u Crnoj Gori da prihvatamo civilizacijske standarde morala i ljudskosti 21. vijeka, Pokret Evropa sad nije smogao snagu da prihvati našu pruženu ruku. Njihovo naknadno saopštenje, i sakrivanje iza manipulativnog narativa o tome kako ne postoje genocidni narodi, iako u tekstu Rezolucije nema ni riječi o tome, govori o civilizacijskom rasponu između nas. Duboko žalimo zbog te činjenice.

Pa ipak, nadamo se da još ima vremena, da ono što je propustio da uradi PES u parlamentu, neće propustiti da uradi PES u vladi.

Poslanički klub DPS

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član