Reagovanje Željka Aprcovića na izjavu Dragice Perović: Perović manipulacijama pokušava da obesmisli volju građana

Poštovana gospođo Perović,

Uzalud su Vaši pokušaji da odbranite neodbranjivo, ili bolje rečeno, ono što niste uspjeli da odbranite na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Kotor unaprijed pripremljenim scenariom i podmetanjima.

Javnost je vidjela Vaš neuspjeli pokušaj prekida sjednice i odlaganja na neodređeno, kako biste i time, po ko zna koji put u Vašem autokratskom vođenju sjednica, pribjegli protivzakonitom tumačenju propisa, i na taj način spriječili parlament da se izjasni o smjeni predsjednika Opštine Vladimira Jokića.

A stvar je jasna – inicijativu za smjenu Vladimira Jokića potpisalo je 18 odbornika, i Vi ste bili u obavezi da zakažete sjednicu Skupštine opštine 30 dana od podnošenja inicijative, a odbornici su bili dužni u tom roku da se izjasne o istoj. Vaša je obaveza bila i da omogućite izjašnjavanje odbornika, a u slučaju da Vi i vaši koalicioni drugovi to ne želite (a što ste i uradili), postojala je zakonska mogućnost da parlament koji je imao potrebni kvorum za punopravno odlučivanje održi sjednicu i bez prisustva Vašeg lično i preostalih odbornika.

Sada medijskim manipulacijama pokušavate da obesmislite volju većine u lokalnom parlamentu. Na osnovu Vaših tvrdnji postavlja se logično pitanje – zašto se većina odbornika koalicije na vlasti nije pojavila na sjednici, već su glavom bez obzira pobjegli, vodeći politiku na ulici? Ako već tvrdite da postoji 17 odbornika  – zakažite sjednicu i potvrdite mandat Vašem predsjedniku Jokiću. Ili važi ono Vaše obećanje da ćete za Jokićem i Vi podnijeti ostavku na svoju funkciju, pa više ne možete da zakazujete sjednice?

Zašto se igrate sa zaposlenima u Opštini pričom da sada nema ko da im potpiše plate? To ste mogli uraditi i ranije, a zbunjuje i potvrđuje vašu neodgovornost da u Opštini nema drugih odgovornih lica sa deponovanim potpisima? Uostalom, ako je za Vas Vladimir V. Jokić i dalje predsjednik, zašto ne potpiše plate radnicima? Tezom o nemogućnosti potpisivanja plata i sami potvrđujete da Jokić više nije predsjednik Opštine. A službenike ste očito namjerno ostavili na cjedilu.

Sigurno Vam nije lako da priznate, gospođo Perović, da Vladmimir Jokić nema potrebnu podršku u gradu, pa ni u lokalnom parlamentu, a što je potvrdilo 18 odbornika koji su donijeli odluku u skladu sa zakonom i izglasali smjenu predsjednika Opštine Kotor. Žalosno je što ste se služili i dalje pokušavate da se služite pravnim malverzacijama, prijetnjama tužbama Upravnom sudom. Građani nemaju kratko pamćenje i znaju da su za vrijeme Vašeg mandata izvršnu i zakonodavnu vlasti u Kotoru vodila dva pravnika, a upravo su u tom periodu pravo i pravda iseljeni iz lokalnih institucija.

Odluka o smjeni predsjednika Opštine Vladimira Jokića je donešena u skladu sa zakonom, Vi nedostajuće odbornike koje ste izgubili u Parlamentu , tražite na sudu , da bi opet bez većine, bez održavanja sjednica, donošenja odluka, vladali Kotorom do kraja mandata !

Odbornici su rekli svoje, a i građani Kotora će vas brzo staviti na mjesto koje vam pripada.

Željko Aprcović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Kotor i poslanik u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član