Reagovanje DPS-a povodom navoda objavljenih u dnevnom listu “Vijesti”

Da promjena položaja i put od “nezavisnog” do omiljenog režimskog medija sa sobom ne nosi bilo kakve promjene, potvrđuje nastavak običaja crtanja meta koji i dalje dosljedno baštine “Vijesti”. Selektivno izvještavanje, uz prepoznatljivo upiranje prstom bez ikakvog osnova i optužbe bez pokrića, i ovog je puta usmjereno protiv Demokratske partije socijalista i njenog Predsjednika, koja ni na jedan način ne stoji iza incidenta u Bijelom Polju, koji smo, kao i brojne druge, osudili, znajući da on predstavlja samo još jedan u nizu problema koje je crnogorskom društvu donijelo “osvježenje”.

Medij koji ni prilikom napada na sopstvene novinare nema jednak pristup – o čemu dovoljno govore najskoriji primjeri iz Nikšića i Bijelog Polja, koji je nedavno itekako nastojao da bude što “neupućeniji” povodom pojedinih sličnih incidenata, koji zastupa jeftine i iluzorne kvalifikative vlasti kojoj služi o “komitama” i “patriotama” kao glavnom problemu društva, čiji se rad sveo na bezuspješno relativizovanje katastrofalnih grešaka koje nova Vlada i njeni “eksperti” prave na dnevnoj osnovi, kojem promakne kada se izborne pobjede partnerskih stranaka proslavljaju porukama “krstiće se i ko neće”, koji fašističku ikonografiju političkih favorita, u najboljem slučaju, pravda “igranjem u pozorišnim predstavama”, ne zaslužuje ni duže reagovanje od ova dva stupca.

Tek, zbog javnosti, naših birača i svih građana Crne Gore, kao partija koja je trajno usmjerena ka doprinosu multietničkog i modernog evropskog društva, dužni smo da još jednom naglasimo da Demokratska partija socijalista oštro osuđuje svaki vid nasilja i provokacija.

Takođe, smatramo da je naročito važno da nadležne institucije nepristrasno, bez podlijeganja dvodnevnim pritiscima vlasti i njoj podređenih medija, utvrde šta se sve izdešavalo u Bijelom Polju, imajući u vidu i snimke koji su se u međuvremenu pojavili u javnosti, ali i navode pojedinih očevidaca. Tim prije jer je dio javnosti već donio “presudu” na osnovu jednostranih navoda, naravno – tamo gdje se presude ne donose.

Afirmacijom različitosti, implementacijom modela multietničkog i multikonfesionalnog društva kao temelja modernog crnogorskog identiteta, konstantnim progresom na putu ka Evropskoj uniji i ulaskom u NATO, naša je stranka odavno potvrdila kojim civilizacijskim pravcima pripada. Vladinim medijima, sa druge strane, želimo uspjeh u odbrani neodbranjivog – Vlade bez manjina, sistema koji ne vidi, niti priznaje ogroman dio stanovništva, eksperata koji su se već znatno izvan naših granica “proslavili” blamažama u sektoru bezbjednosti, teškom katastrofom na zdravstvenom planu, neizvjesnošću da li će Crna Gora uopšte i dobiti budžet, persona non gratis i sličnih pojava koje su se uselile u zabrinjavajuće tmurnu svakodnevicu građana Crne Gore.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član