Mitrović: Spajić najavio revanšizam u sektoru socijalne i dječije zaštite

Uvaženi ministre Spajiću,

Zapitajte se samo kako bi bilo da ste danas kao resorni ministar umjesto najavljene revizije socijalnih davanja Centara za socijalni rad, sa jasnom namjerom da se obračunate sa kadrovima kao što to radite u svim resorima dok predstavnike EU varate, poslali na primjer poruku iz dječijeg doma “Mladost” u Bijeloj: “Ovoj djeci ne smije ništa da fali dok sam ja ministar finansija i socijalnog staranja”.

Ili na primjer ministre da ste započeli svoj mandat u resoru socijale, jer ste ga tek danas započeli prvi put pominjući socijalu nakon 3 mjeseca, posjetom JU Zavod “Komanski most” ili nekom od Dnevnih centara u Crnoj Gori da vidite sa čime se zaposleni u ovim ustanovama suočavaju i pružite im poruku ohrabrenja, podrške ili razumijevanja.

Mogli ste uvaženi ministre Spajiću i da svoj mandat započnete tako što ćete se zahvaliti zaposlenima u cjelokupnom sistemu socijalne i dječije zaštite na nemjerljivom doprinosu koji daju u borbi sa koronavirusom u posljednjih 12 mjeseci. Pa i da se posebno zahvalite socijalnim radnicima i svim zaposlenim u Centrima za socijalni rad na hiljadama odnešenih paketa pomoći na pragovima crnogorskih domaćinstava, pa da i njima pošaljete poruku ohrabrenja.

Ili na primjer ministre da ste se sjetili da se zahvalite zaposlenima u domovima za stare od kojih brojni ne gledaju svoje porodice kako bi brinuli o korisnicima smještenim u ovim ustanovama i pomogli im u njihovoj borbi sa koronavirusom.

Ili ministre mogli ste i obavijestiti 1200 crnogorskih, pretežno staračkih domaćinstava, zašto se već 3 mjeseca u ovako alarmantnoj epidemiološkoj situaciji, a od kada ste Vi na čelo ministarstva ne pruža usluga “pomoć u kući”.

Mogli ste ministre i morali ste mnogo više od toga da potpišete napisano saopštenje DF-a kako bi instalirali unaprijed pripremljene i politički podobne kadrove u ustanovama socijalne i dječije zaštite u Crnoj Gori.

Ivan Mitrović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član