DPS: Prisjetimo se danas svih žrtava, i pružimo podršku onima koji su na frontu odbrane od koronavirusa

Navršava se godina dana od prvog smrtnog slučaja u Crnoj Gori izazvanog infekcijom koronavirusa. Do danas, ostali smo bez 1199 sunarodnika koji nijesu uspjeli da se izbore sa teškim posljedicama Covid-19, a preko stotinu njih se danas bori za život.

Demokratska partija socijalista Crne Gore porodicama svih preminulih građana upućuje najiskrenije saučešće zbog nenadoknadivih gubitaka koje su podnijeli, uz zahvalnost što su, poštujući propisane mjere, i u najtežim trenucima sačuvali sebe i druge od daljeg širenja virusa.

Takođe, najdublje poštovanje iskazujemo medicinskom osoblju svih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori, koji već godinu dana bez predaha biju bitku za sve nas, zajedno sa svim onim požrtvovanim ljudima iz drugih sektora na prvoj liniji borbe protiv najvećeg zdravstvenog izazova sa kojim se savremeni svijet suočio.

Iako veoma zabrinuti zbog činjenice da Crna Gora u ovom trenutku ne kontroliše epidemiju i očigledno gubi bitku protiv virusa, o čemu već sedmicama svjedoče svakodnevni užasavajući brojevi preminulih i novih potvrđenih slučajeva infekcije, uvjereni smo da će građani, svojom mudrošću i sviješću o opasnosti u kojoj se svi nalazimo, znati da sačuvaju sebe od drugih i druge od sebe. Poštovanjem osnovnih mjera koje smo svi savladali tokom protekle godine – maska, ruke, distanca – svi zajedno možemo doprinijeti poboljšanju epidemiološke situacije u koju smo svi dovedeni ne svojom krivicom.

Prilika je da danas, kada se prisjećamo svih izgubljenih života i pružamo podršku onima koji se bore sa koronavirusom, pozovemo sve građane Crne Gore da se prijave za vakcinaciju i prime svoje doze kada dođu na red. Poštovanje mjera, disciplina i vakcine su jedine stvari koje će okončati pandemiju i svijet vratiti normalnom životu. Vjerujte nauci i ljekarima, jer ne postoje nikakva čuda i više sile koje pomažu u liječenju i spriječavanju širenja virusa, na to nas opominje 1199 žrtava koje je Crna Gora podnijela za 12 mjeseci.

Od Vlade i Ministarstva zdravlja konačno očekujemo dodatne napore u suzbijanju epidemije, uključivanje svih materijalnih i ljudskih resursa u borbu protiv virusa, te da bez ikakvih daljih političkih i drugih kalkulacija uvođenjem adekvatnih mjera zaštite života svih građana Crne Gore.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član