OO DPS Tivat: Nećemo dopustiti da biser crnogorskog turizma postane nacionalističko vašarište

Samo prije par dana, od poslanika vladajuće većine Miloša Konatara, imali smo prilike da čujemo kako će nakon izbora nove vlade, Crna Gora ostati tu gdje je sada i da će i dalje sunce izlaziti na istoku, a zalaziti na zapadu. Ipak, poslanika svetosavske URE, samo nekoliko časova kasnije, kroz divljanja i šenlučenja, ulicama crnogorskih gradova demantovale su pristalice njegovih koalicionih partnera, te je mnogim građanima Tivta i Crne Gore pao mrak na oči.

Jasno im je da to nije više ona Crna Gora u kojoj su zaspali prije 30. avgusta ove godine. Kao da su se preko noći probudili u nekoj drugoj državi. Takav osjećaj zasigurno imala je i većina dobronamjernih i zdravomislećih građana Tivta, jer u opštem divljanju, nažalost ni naša opština nije pošteđena.

Ulicama Tivta, uz baklje, vatromet sa zgrade Opštine, uz trobojke i zastave susjedne države, uz pokliče Srbiji i Kosovu, a bez ijedne crnogorske zastave, slavio se navodno izbor nove Vlade Crne Gore koja bi trebala da bude vlada svih njenih građana a zapravo je samo “treća srBska vlada”, kako reče prije neki dan jedan “mudri” ideolog velikosrpskog nacionalizma.

Poštovani građani Tivta, ako ste zaboravili kako je to u Tivtu izgledalo devedesetih godina, imali ste priliku ovih dana da se prisjetite. I ako mislite da će ih slavljenička euforija proći, grdno se varate. Imaćete prilike da se tog ružnog perioda iz života ovog divnog grada, kada su se ulicama Tivta grubo vrijeđali i omalovažavali pripadnici manjina, kada su se uz plotune slavili sportski uspjesi reprezentacije susjedne države, prisjećate i u danima koji dolaze. Jer ovo su ti isti ljudi iz devedesetih, ili njihovi potomci presvučeni u nove šinjele. Sad im je mnogo lakše, osjećaju se jačim, dobili su dodatna krila i moralnu podršku u postupcima novoizabranog predsjednika Vlade koji ljubi zastave tuđe zemlje i izjavljuje da su Srbija i Crna Gora dvije ”srpske države”.

Je li ovo prva manifestacija osvojene slobode o kojoj smo se naslušali tokom prethodnih dana? Kakva je to sloboda kada se u svojoj rođenoj zemlji neugodno osjećaju Crnogorci, pripadnici manjinskih naroda i svi oni građani koji Crnu Goru doživljaju kao svoju otadžbinu?

Zato poručujemo građanima Tivta da ćemo se sada, sa još više žara, odlučnije i beskompromisnije boriti za očuvanje svih dostignutih vrijednosti koje su krasile suživot ne samo građana Tivta nego i cijele Crne Gore, a to je očuvanje međunacionalnog i međuvjerskog sklada. Nećemo dozvoliti da Tivat koji je biser crnogorskog turizma, postane mjesto prepoznato po primitivnim nacionalističkim ispadima. Borićemo se svim dozvoljenim sredstvima za našu građansku, multinacionalnu, antifašističku Crnu Goru i Tivat u njoj.

Ovdje možete pogledati video.

Opštinski odbor DPS Tivat 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član