DPS: Da li su Krivokapić i ministri iznad zakona?

Pozivamo nadležne organe da reaguju povodom flagrantnog kršenja zakona od strane članova Vlade i premijera, koje se desilo u ugostiteljskom objektu kada su se protivno zakonu i propisanim zdravstvenim mjerama, bez zaštitnih maski i u nedozvoljenom broju, za istim stolom okupili premijer i članovi njegove Vlade, na način koji nije dozvoljen drugim građanima Crne Gore.

Ne postoji dilema da ovakvo postupanje premijera i njegovih ministara nije u skladu sa zakonima države Crne Gore. Napominjemo, da ovo nije put da se predsjednik Vlade oglušuje o zdravstveno – epidemiološke mjere, i da je to radio u nekoliko navrata, prkoseći zakonima Crne Gore. Najflagrantnije kršenje mjera, bilo je na sahrani mitropolita Amfilohija, kada je Zdravko Krivokapić svojim neodgovornim ponašanjem i oglušavanjem o propisane mjere, dao loš primjer građanima, i posredno uticao na širenje zaraze. Ako su pojedini nadležni organi posmatrali pomenuti događaj u širem kontekstu, s obzirom na povod i masovnost, ne vjerujemo da se odlazak premijera i ministara u kafanu u formi u kojoj je to zabranjeno običnom svijetu, uz kršenje mjera, može opravdati i tolerisati.

Kako jedan od osnovnih pravnih ali i moralnih načela glasi da je zakon jednak za sve, a imajući u vidu da je premijer obećao da će se držati tog principa, očekujemo da nadležni organi istraže sve okolnosti pomenutog slučaja. U suprotnom, narušava se značajno kredibilitet institucija ali i devalviraju epidemiološke mjere koje nikome nijesu prijatne, ali su u ovim okolnostima nužne kako bi se spriječilo pogubno širenje virusa i sačuvali ljudski životi.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član