OO DPS Kotor: Plastični opis fijaska kotorske vlasti

Poslije niza elaborata o nezakonitostima, o unutarkoalicionim konfliktima koji se građanima obijaju o glavu, konačno je grupa diletanata na privremenom radu u Opštini Kotor – podigla spomenik svojoj neukosti i samovolji.

I to, ni manje ni više, nego na spomeniku kulture – Peraškom muzeju, koji su procjenom oštrog oka nekog “eksperta”, zakitili eloksiranom bravarijom.

Već je ustaljena praksa kršenja zakona i omalovažavanja Kotora i to njegovog najosjetljivijeg dijela kulture i kulturnog naslijeđa. Najprije su, bez ijedne dozvole, projekta iz nezanjana nadležnih institucija za zaštitu kulturnih dobara betonirali gradske bedeme, nastavili su da se rugaju sa propisima i sa kulturnim naslijeđem.

U napadu populizma, ovoga puta, došli su do Perasta i čuvene Palate Bujović – zgrade Muzeja Grada Perasta, na kojoj su početkom decembra 2018. promijenili kompletnu bravariju i postavili, vjerovaliili ne – eloksirane prozore i vrata.

Ovaj gest neznanja, samovolje i bezobzirnosti izazvao je rezigniranost najprije mještana Perasta.

Kako je najavio novi i stručni direktor OJU ,,Muzeji“ Kotor Dušan Medin ta bravarija će biti zamjenjena, nakon nepuna dva mjeseca pošto je postavljena. Dakle, skinuta, uklonjena, a nova poručena i ponovo plaćena novcem građana Kotora.

Ko će da odgovara za desetine hiljada eura štete načinjene ovim bahatim ponašanjem Opštine i uprave OJU ,,Muzeji“ Kotor? Ko će da objasni kako je donesena Odluka, od koga je kupljena oprema i kome su plaćeni radovi?

OO DPS Kotor, predao je Zahtjev za slobodan pristup informacijama Opštini Kotor i OJU “Muzeji” Kotor, u kome zahtjevamo objašnjenje okolnosti, pravnog pokrića, a po tom i pravne odgovornosti, jer na moralnu odgovornost, nijesmo u mogućnosti da utičemo.

Javnost će biti upoznata sa odgovorom, jer građani imaju pravo da znaju koliko je njihovih para utrošeno na ovaj suludi poduhvat i kako se neko uopšte drznuo da se, već tradicionalno ophodi prema kulturnom dobru kao prema svojoj, ne pretjerano dragoj, prćiji.

Informativna služba DPS Kotor 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član