DPS: NEDOSTOJNA KAMPANJA OČAJNIKA KOJI BJEŽE OD PRAVDE

Demokratska partija socijalista vjeruje da će u “slučaju Atlas” institucije sistema obaviti svoj posao na nezavisan, profesionalan i nepristrasan način.

Nijesmo reagovali na učestale prozivke i provokacije ovim povodom, jer ne želimo da se bilo koji naš stav tumači kao pritisak na pravosudne organe. 

Politički subjekti i njima blisku mediji, aktivni učesnici u kampanji osumnjičenog u “slučaju Atlas”, Duška Kneževića koji bježi od pravde, čine to iz raznoraznih interesa, uzaludno po ko zna koji put pokušavajući da diskredituju našu partiju, državne institucije, i da destabilizuju Crnu Goru.  

Oni, protiv kojih se vodi sudski postupak, jer su u oktobru 2016. planirali da nasilno preuzmu vlast u Crnoj Gori, naivno misle da će im postupci Duška Kneževća, osumnjičenog za učešće u kriminalnim radnjama, obezbijediti amnestiju od teških krivičnih djela za koja su optuženi?!  Njihova uloga u pokušaju nasilnog i protivustavnog svrgavanja vlasti u Crnoj Gori, za koju su dobijali ogromne sume novca iz inostranstva, toliko je nečasna i sramna da ničim ne može biti umanjena, pa ni raznim aferama koje kontinuirano lansiraju. Zato su uzaludni pokušaji DF da skrene pažnju sa terena sopstvene odgovornosti, koristeći očajničke poteze lica koje bježi od pravde. Jer, da li je neko nešto uradio, nekad konvertovao neki  novac, bio prijatelj sa Duškom Kneževićem, ili mu dolazio u kuću, nema nikakve veze sa činjenicom da je Tužilaštvo optužilo čelnike DF za pokušaj izvršenja teškog krivičnog djela, za koje su dobili ogroman novac iz strane države!

Što se samog Kneževića tiče, njegovi postupci nedostojni su  ponašanja odraslog čovjeka, počev od infantilnih objava po društvenim mrežama do jučerašnjeg slučaja, kada je tajnim snimanjem susreta u svom domu pokušao da kompromituje svog školskog  druga, dugogodišnjeg prijatelja s kojim je porastao u Zeti. 

Uočavamo veliko nerazumijevanje koje Knežević pokazuje  kada, demonstrira  otvoreno očekivanje da ga bliskost, prijateljstvo ili poznanstvo  sa ljudima na vlasti može amnestirati odgovornosti pred pravosudnim sistemom Crne Gore. Iako Knežević nije usamljen u takvoj iluziji, DPS izražava zadovoljstvo što ovakvi slučajevi, kojih nije bilo malo, pokazuju da nema povlašćenih ili izuzetih, i da  vođena tim principom Crna Gora ubrzano stasava kao država vladavine prava na evropskom putu. 

I na kraju, ne ulazeći u moralni profil osobe koja makijavelistički ne bira sredstva za ostvarenje svojih ciljeva, Kneževića podsjećamo da je jedina relevantna odbrana od optužbi za kriminal, ona koju će dati pred nadležnim organima. Sve ostalo su potezi očajnika, za koga pred sudom zakona, kao i za sve druge, važi pravilo da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Što se suda javnosti tiče, on je svojim nedostojnim postupcima pogazio sve ljudske, tradicionalne crnogorske norme, od čega, ne postoji oslobadjajuća presuda.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član