Milo Đukanović u Pljevljima: Crna Gora u Pljevljima ima važno uporište budućeg razvoja

„Ne samo da pred Pljevljima stoji dobra perspektiva, nego Crna Gora upravo u Pljevljima ima jedno jako važno uporište svoga budućeg razvoja. Ali, kada govorimo o Pljevljima samo kao o sirovinskoj bazi, veoma smo nepravdeni. Zato što moramo prepoznati da Pljevlja iznad svega imaju bogatstvo u ljudima – sposobnim, obrazovanim, koji mogu sa uspjehom odgovoriti ne samo onome što su poslovi lokalne uprave, nego koji sa uspjehom odgovaraju i na mnogim drugim važnim poslovima u našoj državi“, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović na kovenciji liste „Za dobro građana Pljevalja – Pobjednički! Koalicija DPS-SD-BS Milo Đukanović“. 

On je istakao da je Crna Gora tokom proteklih 20 godina prešla put pun izazova, do najnerazvijenije države bivše Jugoslavije, do najrazvijenije ekonomije Zapadnog Balkana, države članice NATO i prve naredne članice Evropske Unije, sa obnovljenom državnom nezavisnošću i ekonomskom održivošću. Taj period opredjeljivanja za evropske vrijednosti zaokužen je pobjedom na proteklim predsjedničkim izborima, a 27. maja opredjeljujemo se za politiku čija je suština dobro svih građana.

 „Kada smo ove poslove završili na državnom novu, sada moramo da se usredsredimo na najvažniji posao. Sve ovo je i imalo smisla ukoliko nas vodi ka višem nivou kvaliteta života. To je ideja vodilja svake odgovorne politike. Naša politika je pokazala da je odgovorna, zato želimo da dostignemo i taj konačni cilj te naše politike. Zbog toga je sada važno da budemo odgovorni i na lokalnim izborima. Taj kvalitet života zavisi , naravno u značajnoj mjeri od državne politike, od politike vlade, ali ne manje od toga i od politike koja se vodi u svakoj lokalnoj upravi. Koliko je opasno prepustiti odgovornost za upravljanje lokalnim interesima i lokalnim poslovima neodgovornim ljudima i partijama gotovo da ne treba  govoriti u Pljevljima. Vi sa tim imate iskustva, imate iskustva koliko je opozicija sa državnog nivoa neodgovorno upravljala resursima ovog grada“, kazao je Đukanović i dodao:

„Mislim da je izbor zaista olakšan uoči lokalnih izbora. Mislim da smo  i kroz program i kroz sastav ljudi i kroz ono kako smo se pokazali u proteklom četovorogodišnjem periodu, olaskšali građanima Pljevalja da donesu pametnu odluku u svom interesu. Mislim da nam u svemu tome uveliko pomaže i naša konkurencija. Imamo iskustvo i u Pljevljima i u Crnoj Gori sa njihovom odgovornošću u obavljanju posolova upravljanja lokalnim interesima – kako upravljaju danas Budvom ili  Kotorom to jako dobro vidite. Za njih je lokalna vlast prije svega plijen, plijen koji treba podijeliti. Nema nikakvih zajedničkih interesa, a najmanje je to interes za razvoj grada na čijem su se čelu našli. Ogromne su razlike među njima, ogromne su svađe i jedino što ih održava zajedno je strah od nas, i želja da podijele plijen koji im stoji na raspolaganju dok su na vlasti u tom gradu. Da li danas Pljevlja trebaju sebi da dozvole grešku vidjevši kako prolaze Budva i Kotor. Siguran sam da to sebi Pljevljaci neće dozvoliti. Ja sam, naprotiv, ubijeđen da nije daleko dan, a evo živi bili pa vidjeli, za dva tri mjeseca, kada će se raspršiti vlast i u Budvi i Kotoru. Stvorili su se uslovi da se toj politici,koja se danas predstavlja Pljevljacima putem video igrica, putem nekih animacija… pokaže da se odgovornost za upravljanje bilo kojom zajednicom, a posebno  gradom potencijalima kakav imaju Pljevlja, ne smije dati na volju neodgovornim ljudima i avanturistima“.

Nosilac liste „Za dobro građana Pljevalja – Pobjednički! Koalicija DPS-SD-BS Milo Đukanović“ i aktuelni predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić istakao je da je lokalnu upravu interesovao isključivo opšti interes grada. 

„Sa pažnjom dobrog domaćina, angažovanošću i kroz punu saradnju sa Vladom, uradili smo više u protekle tri godine nego predhodne vlasti naših oponenata za tri mandata. Smanjili smo dug Opštine Pljevlja, vratili zatečene kredite i sve što smo korisno uradili uradili smo bez i jednog eura kredita. Sada vam obećavam da ćemo i ovoga puta pobijediti. Pred nama su ozbiljni zadaci, prije svega dalji privredni i industrijski razvoj, ekološka sanacija i dalje opremanje grada u arhitektonskom, infrastrukturnom i komunalnom smislu. Uredićemo i rekonstruisati centar grada i izgraditi otvoreni bazen u sportsko- rekreativnoj zoni. Uradićemo sve što je definisano našim izbornim programom. Mijenjaćemo grad na bolje sa željom da njegov identitet i tradicija ostanu isti“, naglasio je Đačić.

Media tim Demokratske partije socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član