Glavni odbor DPS: Počinju pripreme za Kongres, raspisani partijski izbori

Glavni odbor Demokratske partije socijalista Crne Gore je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, razmotrio i usvojio nekoliko dokumenata u susret izborima u opštinskim organizacijama i Osmom Kongresu DPS Crne Gore.

Usvojena je Odluka o raspisivanju izbora u opštinskim organizacijama, odnosno Odboru Glavnog grada Demokratske partije socijalista Crne Gore, kao i Plan aktivnosti organa Partije na nivou Glavnog grada i opštinskih organa Partije, u susret VIII Kongresu, partijskim izborima na opštinskom i nivou države i Uputstvo o načinu organizovanja partijskih izbora na nivou Glavnog grada i opštinskom nivou.

Usvojenim dokumentima precizirani su termini i način održavanja sjednica partijskih organa na lokalnom i državnom nivou, kao i čitav niz drugih aktivnosti partijske infrastrukture DPS u susret predstojećem Kongresu.

Govoreći o predstojećim aktivostima u partijskoj mreži, predsjednik Đukanović je naglasio da je potrebno posebno voditi računa o tome da u nove partijske strukture budu izabrani ljudi koji su sposobni i spremni da iznesu sve zadatke koji budu pred njima, kao i da se suoče sa izazovima novog vremena, kako DPS ne bi izgubila prepoznatljivu i uspješnu sposobnost prilagođavanja različitim uslovima političkog djelovanja. Takođe, kazao je on, kontinuirano pružanje šanse mladim i obrazovanim ljudima da se dokažu na političkom polju pokazalo se kao dobar model, kojeg se treba pridržavati i ovog puta.

Glavni odbor DPS je usvojio Izvještaj sa Jedanaeste sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa i razmatrao druga pitanja koja se tiču partijskog rada.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član