DPS Žabljak: Skrnavljenje spomenika nastavak pokušaja revizije istorije i poništavanja antifašističkih vrijednosti

Najoštrije osuđujemo sramno skrnavljenje spomenika Anđeliji Malović na Žabljaku i zahtijevamo od nadležnih da u što hitnijem roku slučaj ispitaju do kraja, i kazne počinioce ovog nedjela.

Ovaj bezumni čin nastavak je divljačkog pokušaja revizije istorije i poništavanja antifašističkih vrijednosti u našoj državi. Takav skaradni događaj, već viđen i u drugim gradovima naše države, šalje istu poruku kao i skrnavljenje spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću. Vlast koja veliča četništvo i izbjegava da građanima čestita dan kada se obilježava antifašistički ustanak, svakako svojim činjenjem, doprinosi postupcima od kojih se zgražava svaki pošten i častan građanin Crne Gore. Zato jučerašnje skrnavljenje spomenika, ne može da se posmatra kao pojedinačan, izolovan slučaj, već je to matrica po kojoj se od saradnika okupatora pokušavaju načiniti heroji. Uostalom, i premijer svojim postupcima, poput nedavnog odlaska u Grbalj i klečanja ispred spomenika četnicima, šalje poruku koja ohrabruje napade na simbole antifašizma. Dakle, politika podjela i netrpeljivosti koju je utemeljila sadašnja vlast u Crnoj Gori mora biti poražena i pozivamo sve dobronamjerne da zajednički osudimo ovakva postupanja kako se slični događaji više ne bi ponavljali.

Crna Gora je davno odbranila svoje temeljne vrijednosti i svim pokoljenjima ostavila antifašizam kao univerzalnu moralnu vertikalu, sa kojom ne smije biti  kompromisa. Na tome ćemo kao partija insistirati i uvijek ćemo braniti tekovine na koje smo ponosni.

Opštinski odbor DPS Žabljak

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član