DPS: Prigovor AEM-u zbog priloga u emisiji „Bez granica“ TV Vijesti

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Petnjica uputio je prigovor Agenciji za elektronske medije, koji se odnosi na prilog iz emisije “Bez granica”, emitovane na Televiziji Vijesti 30. oktobra 2017, o događanjima u vezi sa fabrikom košulja u Petnjici, čiji je vlasnik poslanik Demokratske partije socijalista, Rešid Adrović.

Novinar Sead Sadiković, autor spornog priloga demonstrirao je plasiranjem netačnih informacija kao i sopstvenih komentara i stavova, neprofesionalan odnos prema ovoj temi. Posebno je indikativno da se uređivački tim ove emisije pozabavio zaštitom prava dvije bivše radnice jedne od najuglednijih fabrika u Crnoj Gori baš dvadesetak dana pred izbore u Petnjici, iako su se događaji koje emisija obrađuje desili prije nekoliko mjeseci. To nas navodi na zaključak da je prilog po svom sadržaju imao za cilj da više doprinese predizbornoj kampanji u ovoj opštini, nego objektivnom novinarstvu.

Smatramo da su emitovanjem ovog priloga prekršeni Pravilnik o programskim standardima u elektronskim medijima kao i programski principi utvrđeni zakonskim propisima, međunarodnim standardima i Pravilnikom.
 
Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član