DPS Pljevlja: Pljevlja su bila i ostaće grad tolerancije i međusobnog uvažavanja

Učestali incidenti na nacionalnoj osnovi u Pljevljima, svjedoče o mržnji koja može da preplavi naš grad. Naša opština bila je primjer međunacionalnog i međuetničkog sklada i mora tako da ostane.

Ekonomski razvoj, prosperitet i standard su teme ovog doba, a mržnja nas vodi u nazadovanje po svim osnovama. Ne želimo takva Pljevlja! Zato svaki incident mora da bude procesuiran, a počinilac kažnjen.

Dolazak nove vlasti, zapalio je plamen mržnje, zato je na njoj glavna odgovornost da ga ugasi i obezbijedi mir za sve građane Pljevalja.

Poražavajuće su poruke koje su juče poslate iz Pljevalja. Njima je upaljen još jedan alarm zajednici da je obaveza svakog društveno-političkog subjekta da reaguje i podigne glas protiv svake vrste nasilja, diskriminacije i netolerancije.

Nasuprot takvim porukama, iz Pljevalja su tokom proteklih dva dana upućivane i brojne poruke razumijevanja, prijateljstva i multietničkog sklada, sve u sklopu obilježavanja Dana opštine. Susreti sa prijateljskim i pobratimskim gradovima iz cijelog regiona: Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Hrvatske, upravo su značili podsjećanja na neraskidivu povezanost.

Pljevlja su bila i moraju ostati grad tolerancije i međusobnog uvažavanja.

Opštinski odbor DPS Pljevlja  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član