DPS Bijelo Polje: Politika DPS vodi Crnu Goru do evropskog životnog standarda

Juče je održana 9. Opštinska izborna konferencija Demokratske partije socijalista u Bijelom Poljom kojom su nastavljene reforme unutar partije. Još jedna u nizu konferencija, za koju je vladalo ogromno interesovanje, je pokazatelj da DPS intenzivno nastavlja sa kadrovskim jačanjem partije, što je ispunjenje jednog od glavnih ciljeva postavljenih na Kongresu iz januara mjeseca ove godine.

Prisutnima se obratio predsjednik Milo Đukanović koji je rekao je DPS u izazovima sa kojima se suočavalo crnogorsko društvo, izgradila svoje povjerenje i svoju superiornost na crnogorskoj političkoj sceni.

“Sada moramo da budemo još bolji, i moramo da znamo da se ne može živjeti od stare slave. Divno je da smo mi doveli Crnu Goru do nezavisnosti, uveli je u NATO, vodimo je ka Evropi, jer je to obećavajuće. Ako mi kao generacija ne stignemo da uživamo u punoj mjeri evropski kvalitet života, krenuli smo tim putem svjesni da će generacije naših potomaka živjeti evropskim kvalitetom života i valjda smo kao roditelji vrlo srećni zbog toga. Jer nećemo više čežljivo gledati ni na Rim, ni na Beč, ni na Prag, nego ćemo živjeti evropski život ovdje. Tamo je krenula Crna Gora, tamo je vodi DPS”, poručio je Đukanović.

On je istakao da su sada potrebne pametne odluke i pametni izbori da bi ti ljudi koje su izabrani na jučerašnjoj konferenciji mogli nastaviti tim putem.

U svom obraćanju član Predsjedništva DPS Zoran Pažin saopštio je da je Bijelo Polje od posebnog značaja za afirmaciju vitalnih vrijednosti crnogorskog društva, kao što su otvoreno građansko društvo, multikulturalizam, multivjerski karakter društva i antifašizam.

“Danas kao malo kada ove vrijednosti su dovedene u pitanje i opasnost na jedan perfidan način jer je jasno da ono što imamo na političkoj sceni nije u cilju afirmacije već ih nasuprot tome, duboko ugrožava. Tome nema ko da se suprotstavi sem nas, jer kao što znamo DPS uvijek za sobom nosi teret državničke odgovornosti”, istakao je Pažin.

Na konferenciji je zaključeno da je cilj sačuvati superiornost politike naše partije u Bijelom Polju, ali i neophodnost da naš grad da onaj prepoznatljiv, moćan impuls povratku relevantnosti Demokratske partije socijalista i njene politike na državnom nivou, zauzimanja one tradicionalne pozicije stožera državne politike koja Crnu Goru vodi ka evropskom sistemu vrijednosti i ka evropskom kvalitetu života.

Pored predsjednika Đukanovića, člana Predsjedništva naše partije Zorana Pažina, konferenciji su prisustvovali i generalni sekretar Aleksandar Bogdanović, koordinator ispred Izvršnog odbora za Bijelo Polje Nikola Divanović, kao i brojni poslanici i članovi Glavnog odbora iz naše opštine.

Opštinski odbor DPS Bijelo Polje 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član