Milatović: Da bismo sačuvali obrazovni sistem, ova Vlada mora da ode

Učestale zloupotrebe djece i omladine u obrazovnim ustanovama samo su očekivana posljedica niza nakaradnih poteza Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, koje njegovo čelništvo povlači već skoro godinu dana.

To je klasična refleksija banalne, ali opasne indoktrinacije, koja se sprovodi na svim nivoima u crnogorskom društvu. Nesagledive su posljedice takvog činjenja ove vlasti, a posebno u resorima prosvjete i kulture, iz kojih je Vesna Bratić otjerala sve one koji su se protivili nacionalističkoj zloupotrebi ovih oblasti.

Uzgred, oni koji ćute na sve to – jednako su odgovorni kao i oni koji na najgori način, koristeći i djecu, urušavaju i nagovještaje građanskog društva u Crnoj Gori. 

Nadamo se da su učestale scene pokušaja indoktrinacije, dovoljna opomena svima da od besprizorne propagande, nacionalizma i težnje da u potpunosti bude urušena sekularna država nijesu pošteđeni ni maloljetnici, a što konačno daje i jasan odgovor zbog čega su ljetos hitno i nezakonito smijenjene stotine direktora iz crnogorskih škola. Ovo je još jedan razlog u nizu postojećih zbog čega ova Vlada mora što hitnije da ode, jer svaki novi dan sa njom je novi dan propasti Crne Gore.

Sonja Milatović, predsjednica Savjeta mladih DPS Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član