DPS Bijelo Polje: Numanovićeva smjena revanšizam aktuelne vlasti i oglušavanje o kritikama iz izvještaja EK

Smjena direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Suada Numanovića, nastavak je bahatog političkog revanšizma, koji je osnovni princip rada ministarke Jelene Borovinić Bojović.

Doktor Suad Numanović, među građanima je prepoznat po tome da ljude ne dijeli po političkoj, etničkoj ili vjerskoj pripadnosti. Iza njegovog dugogodišnjeg rada su brojna humana djela, koja su za primjer svim doktorima kako se poštuje Hipokratova zakletva i časno vrši ljekarski poziv. 

Nego, prioritet ove vlasti ipak je otpuštanje politički “nepodobnih” ljekara i uhljebljenje “podobnih” koji se imenuju na način suprotan demokratskim principima. 

Smijenjeni direktor je izabran na konkursu i pripada redu uglednih i cijenjenih doktora, dok je na njegovo mjesto postavljen najbliži rođak sadašnjeg direktora Uprave policije. 

Još jedan ovakav klasičan primjer nepotizma, nastavak je prakse zapošljavanja, karakteristične za vladajuću većinu, koja se vrši po jednom od dva osnova – partijska knjižica ili blisko-rođačka veza sa predstavnicima vlasti. 

Ni posljednji izvještaj Evropske komisije u kojem se kritikuju partijska zapošljavanja ne mogu aktuelnu vlast smetnuti sa tog puta. Grubo zanemarivanje ocjena naših evropskih partnera će na kraju koštati Crnu Goru stagnacije na njenom evropskom putu i daljem napredovanju.

Opštinski odbor DPS Bijelo Polje

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član