DPS Nikšić: Tražimo smjenu Kovačevića, njegova reakcija na skrnavljenje spomenika Ljubu Čupiću je sramna

I ako nekom nije bilo jasno da iza čina na Trgu Slobode, direktno ili indirektno stoje konstituenti crnogorske i nikšićke vlasti, onda je to svima postalo kristalno jasno nakon obraćanja prvog čovjeka grada, Marka Kovačevića. Aktuelni predsjednik ovaj sramni čin svog aktiviste ni u jednom momentu ne osudi, već ga pravda urgentnom fiziološkom potrebom, koja je malo problematična jer je izvršena u centru grada.

I dok se sva Crna Gora i region zgražavaju ovim činom, Kovačević ima opravdanje za svog reprezentativnog aktivistu. Ali, šta očekivati od onih koji su se sa Ljubom i njegovim antifašizmom obračunavali i za života i nakon smrti. Reče Kovačević da je nama važan bronzani kip. Da, važan nam je, jer to za nas nije bronzani kip, to je simbol slobode, slobodne misli, antifašističkih, antičetničkih ideja, to je sjećanje na one koji su se borili protiv njegovih ideoloških očeva i tvoraca.

Sve ovo je “neka nova Crna Gora” i “neki oslobođeni Nikšić”, kakav nam donesoše Kovačević, njegovi lideri i sljedbenici poput ovog nesrećnog Ilića, koji je samo produkt novouspostavljenog sistema vrijednosti. I Nikšićani, ovo je lice i naličje nove vlasti u našem gradu, gdje fašizam i četništvo uriniraju po Ljubovom spomeniku. Nek je na čast i Uri i Demokratama, jer se sve dešava uz njihovu saglasnost, pa i zakazana projekcija filma šoviniste i negatora genocida u Srebrenici Borisa Malagurskog za 19. jun u Nikšićkom pozorištu. Nek vam je na čast i obraz, a Nikšiću na žalost.

Zbog odgovornosti koju snosi jer je svojim postupcima pustio duha iz boce revanšizma i četništva a posebno zbog sramnog načina na koji je reagovao povodom skrnavljenja spomenika najčuvenijem nikšićkom heroju, tražimo smjenu Marka Kovačevića sa mjesta predsjednika Opštine, što bi bila jedina adekvatna reakcija onih koji su ga i postavili na ovo mjesto.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član