Bogdanović – Čuči: Spremni za pomoć i saradnju u pravcu ispunjavanja obaveza iz evropske agende

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović, koji boravi u Tirani, sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Bledijem Čučijem.

Razmijenivši stavove o aktuelnim društveno-političkim procesima u regionu i Evropi, sagovornici su ocijenili da je otvaranje pregovora o pristupanju Albanije sa EU veliki uspjeh za čitav region i Evropu, pogotovo za bezbjednost i stabilnost država koje dijele zajedničke evropske vrijednosti.

Generalni sekretar Aleksandar Bogdanović je podsjetivši da je Demokratska partija socijalista u Crnoj Gori bila ključni akter u procesu evropskih integracija izrazio spremnost za pomoć i saradnju u pravcu ispunjavanja obaveza iz evropske agende. 

Bledi Čući je istakao da su Albanija i Crna Gora izgradile odnose prijateljstva i partnerstva, koje se temelji na zajedničkoj tradiciji i istoriji, članstvu u NATO i evropskoj perspektivi, kao i da su u izgradnji takvih odnosa ključan doprinos dale i dvije sestrinske partije koje predstavljaju interese građana.

Sastanak je organizovan u sklopu posjete Socijalističkoj partiji Albanije, a u delegaciji koju predvodi Bogdanović su Drita Lolla, predsjednica Alijanse žena i članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore i Svetlana Vuković, načelnica odjeljenja za međunarodnu saradnju.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član