Bogdanović – Điknuri: Dobre međupartijske veze DPS i SPA, doprinose poboljšanju razvoja međudržavnih odnosa Crne Gore i Albanije

Tokom boravka u Tirani delegacija DPS-a koju predvodi generalni sekretar Aleksandar Bogdanović posjetila je sjedište Socijalističke partije Albanije.

Delegaciju DPS-a je ugostio generalni sekretar SPA Damian Điknuri, koji je izrazio zadovoljstvo prilikom da dvije sestrinske partije razmijene stavove i iskustva u kontekstu aktuelnih dešavanja, ali i iskustva u implementaciji trendova koje moderne partije primjenjuju u svom djelovanju.

Bogdanović i Điknuri su ocijenili da su međupartijske veze važan dio odnosa Crne Gore i Albanije, te da njihov kontinuitet doprinosi poboljšanju razvoja međudržavnih odnosa u obostranom interesu.

Aleksandar Bogdanović je uputio čestitke Điknuriju i SPA povodom otvaranja pregovora o pristupanju Albanije sa EU. Osim toga, istakao je da je razmjena informacija o pitanjima koja su u fokusu pažnje društveno-političkog života od posebnog značaja za razvoj Crne Gore i Albanije, za njihove bilateralne odnose, ali i pozicije na međunarodnoj sceni. 

Điknuri je istakao da se dinamika političkih procesa, na unutrašnjem i međunarodnom planu mijenja na dnevnoj bazi, i dodao da je u tom pravcu razmjena iskustava u partijskom radu, organizacionim i kadrovskim pitanjima, i drugim oblastima od zajedničkog interesa od velike koristi za dvije partije i zemlje.

Osim zvaničnih sastanaka, domaćini iz SPA priredili su večeru za delegaciju DPS-a kojoj su prisustvovali bivši i aktuelni predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, među kojima bivša ministarka odbrane Albanije i poslanica Mimi Kodeli, zamjenica ministra evropskih i vanjskih poslova Artemis Malo i poslanik Blendi Klosi.

U Delegaciji DPS-a osim Aleksandra Bogdanovića bile su Drita Lolla, predsjednica Alijanse žena i članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore i Svetlana Vuković načelnica odjeljenja za međunarodnu saradnju.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član