AŽ DPS: Žene Budve za djecu Ukrajine, solidarnošću protiv razaranja budućnosti

Imajući u vidu da je danas rekordnih 70 miliona ljudi, od čega gotovo polovinu čine djeca, protjerano od kuće zbog nasilnih sukoba, gladi, rata i prirodnih katastrofa, članice Alijanse žena DPS Budva posjetile su Edukativno-psihološki centar za pomoć djeci, iz Ukrajine. One su svojim malim doprinosom, uspjele da barem na kratko obraduju djecu i upute im riječi podrške. 

Alijansa žena DPS Budva apsolutno saosjeća sa svima onima koji svoje djetinjstvo provode u izbjegličkom kampu i nemogućnosti da neometano idu u školu, imaju stalan dom, i u krajnjem žive normalno i imaju pristojno djetinjstvo.

Zajednički je konstatovano da rat u Ukrajini predstavlja neposrednu i rastuću prijetnju po živote i dobrobit 7.5 miliona djece u zemlji.

Cilj ove posjete je, kako je saopšteno iz Alijanse žena DPS Budva, da se izmami osmijeh na lica djece, pa koliko god on kratko trajao. 

U nadi da će ova djeca, i sva ostala, ubrzo osjetiti toplinu svog doma, iz ove organizacije su im poručili, da u njima vide svoje utočište i podršku.

Alijansa žena DPS Budva

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član