SM DPS: Nova žrtva nasilja u Bijelom Polju, crveni alarm za sve politički i društveno odgovorne pojedince i grupe u Crnoj Gori

Užasnuti istinom da u Crnoj Gori sve češće u svakodnevnom životu svjedočimo nasilju, imamo moralnu obavezu da kao odgovorna omladinska politička organizacija, koja je cijeli svoj rad koncentrisala na kreiranje društva po mjeri svakog mladog čovjeka, reagujemo povodom nemilog događaja koji se dogodio u Bijelom Polju.

Naime, trinaestogodišnji dječak je pretučen do te mjere da je zadobio tešku tjelesnu povredu, što pokreće osjećaj gorčine i ljutnje kod svakog dobronamjernog pojedinca koji želi da doprinese kreiranju zdrave društvene atmosfere u kojoj nijedan roditelj neće imati razloga da se plaši za bezbjednost vlastitog djeteta.

Pitamo se kakvu su to društvenu zbilju kreirali politički subjekti u Crnoj Gori, pa su ovu zemlju doveli do toga da svakodnevno dižemo glas protiv nasilja, koje nam se iznova i iznova događa pred očima. Takođe, postavlja se pitanje gdje je zakazao obrazovni sistem, čija uloga je ujedno i vaspitna, pa među djecom rastu pojedinci čija na vrijeme nesputana agresija dovodi do ovakvih neprilika.

Sad je više nego ikad jasno da je resorno ministarstvo, dok je sprovodilo nezapamćeni revanšizam u prosvjeti, zaboravilo na svoju primarnu ulogu, te mlade generacije prepustilo same sebi, bez sistemske edukacije i prevencije, što predstavlja ozbiljan poraz za svakoga od nas ko živi u ovoj zemlji.

Znajući da djeci ove države dugujemo društvenu zajednicu u kojoj će se osjećati zaštićeno i sigurno, nastavićemo ovu našu mučnu borbu za podizanje svijesti o važnosti preventivnog djelovanja, jer mnogo je bolje da spriječimo nego da liječimo.

Pozivamo sve političke partije, sve NVO organizacije i sve osviješćene pojedince da nam pruže ruku i postanu naši partneri u ostvarenju plemenite namjere za stišavanje tenzija čija eskalacija služi kao motivacija za ovakve slučajeve koji asociraju na divlji zapad, a ne na zemlju koja je faktor stabilnosti na Balkanu.

Savjet mladih DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član