Anđušić: Momci iz Vlade, ustanite kad pominjete rezultate rada Glavnog grada

Povodom izjave odlazećeg ministra Spajića da bi Jakov Milatović bio sjajan gradonačelnik Podgorice i efektivno vodio Glavni grad, te da je Budžet Glavnog grada katastrofalno korišćen u prethodnom periodu, a potencijal grada nije iskorišćen ni u tragovima, podsjećamo javnost na samo dio projekata koje smo realizovali:

Za nepune četiri godine izgrađeno je 170 km novog vodovoda i 27 km nove mreže fekalne kanalizacije, temeljno je sanirano 132 km puta, izgrađeno 13 novih parkova, 42 dječja igrališta, 66 sportska poligona. Uređeno je 110 fasada na objektima širom grada, a 80% teritorije pokriveno je led rasvjetom. Uskoro će Podgoričani dobiti nove autobuse, imaju priliku da uživaju u novom šetalištu. Izgrađeni su novi bulevari i mostovi. Kroz brojne konkurse i pakete podrške, pomogli smo da se, u vrijeme kada se širom svijeta preduzeća zatvaraju, kod nas pokreću novi biznisi i proširuju oni postojeći. Kruna ovih napora biće hiljade novih radnih mjesta u okviru biznis zona. Radili smo i radimo na svim poljima, a iza nas ne stoje grafikoni koji maskiraju neuspjehe, već stotine uspješno započetih ili realizovanih projekata i zadovoljni stanovnici svih podgoričkih naselja.

S punim pravom, dakle, možemo reći da je Milojko Spajić posljednja osoba koja sebi može dati za pravo da ocjenjuje rad aktuelne gradske uprave i njeno upravljanje gradskim finansijama.

Građani Podgorice zajedno sa upravom kreirali su Budžet Glavnog grada, dok je ministar Spajić Crnu Goru tajno i preko noći zadužio za oko 750 miliona eura, prodajom državnih obveznica na evropskom tržištu.

Dok je Podgorca radila na formiranju biznis zona, Spajić je radio na tome da se na evidenciji za nezapošljena lica nađe preko 3.000 visokoškolaca više nego što je to bio slučaj u vrijeme prethodne vlasti. Radio je i na tome da za vrijeme njegovog ekspertskog ministarskog angažmana iz Crne Gre ode više stranih investitora, da se ugasi KAP, Duvanski kombinat, Željezara, da ode Aman i da Katari Diara odustane od višemilionskog projekta u Plavim Horizontima.

Dok je Glavni grad osnivao nove socijalne servise kako bi svim kategorijama stanovništva omogućio pogodnosti u različitim oblastima, zahvaljujući ekonomskoj politici Vlade čiji je član, Spajić je radio na tome da cijene osnovnih životnih namirnica vrtoglavo porastu, a pojedine dostignu i rekordne istorijske visine, da stopa inflacije konstantno raste, čime je ugrožena egzistencija građanki i građana Crne Gore.

Dok je gradska uprava radila na tome da i pored očigledne opstrukcije Vlade, nabavi nove autobuse, Spajić je radio na populističkom osnivanju avio kompanije za 0 eura, koja danas građane Crne Gore košta na desetine miliona eura.

Nego na sreću po sve građanke i građane Podgorice ova Vlada i Milojko Spajić ostaće samo njihova ružna prošlost koju će željeti što prije zaboraviti.

Mihailo Anđušić, šef Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član