Živković: Abazović bi populizmom i neistinama da prikrije nesposobnost Vlade

Navodi potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da posljednje hapšenje predstavlja najveći uspjeh policije u zadnjih 10 godina – osim što nijesu istiniti, uvreda su za samu Upravu policije.

Niti je ovo prvo hapšenje Kašćelana, niti je riječ o akciji kojom je koordinirala Vlada – već je u pitanju saradnja policija Crne Gore i Češke. Osim toga, Kašćelan je u zadnje vrijeme često boravio i u sudovima i u tužilaštvu.

U posljednjih 10 godina, bilo je mnogo akcija koje su imale izuzetan nacionalni, regionalni i međunarodni nivo, o čemu je dostupna i dokumentacija i izvještaji sa ocjenama ključnih međunarodnih partnera.

Stoga, riječ je samo o jednom Abazovićevom pokušaju da prikrije nesposobnost – sopstvenu, ali i drugih visokih funkcionera Vlade zaduženih za sektor bezbjednosti. Uostalom, slučaj iz Pljevalja, gdje je jedan novoimenovani rukovodilac, suočen sa šovinističkim pritiscima, umjesto podrške dobio kalkulantsku izjavu kako će biti ispitani navodi građana – najbolje govori o tome koliko aktuelna Vlada uopšte želi i da zaštiti kadrove iz oblasti bezbjednosti za koje se sama opredijelila.

Bezbjednosni sektor iz kojeg cure povjerljive informacije, u kojem se za katastrofalne propuste okrivljuju saradnici, u kojem ko zna kakva sumnjiva lica mjesecima izigravaju “američke diplomate” – teško da je i ozbiljan i stručan.

Danijel Živković, član Predsjedništva i šef Kluba poslanika DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član