SM DPS Crne Gore: Spremni da njegujemo dobrosusjedske odnose na ZB i da se borimo za društvo koje neće negirati bilo čiji identitet

Predstavnici Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore Sonja Milatović, Andrija Klikovac, Kristina Šćepanović, Amina Brahić, Dajana Radović, Damir Mustajbašić i Miroslav Boljević učestvovali su na “Southeastern Europe Democracy Summit” koji je proteklog vikenda održan u Budvi u organizaciji Internacionalnog republikanskog instituta.

Uoči centralnog događaja naši predstavnici su sa koleginicama i kolegama iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Albanije, Sjeverne Makedonije i Kosova razgovarali o društveno-političkoj situaciji u našoj i njihovim zemljama, ali i zajedničkoj perspektivi mladih Zapadnog Balkana.

Tema o kojoj se primarno razgovaralo na samitu jeste uticaj koji rat u Evropi ima na Zapadni Balkan, uz diskusije na temu promjene političke i bezbjednosne dinamike, načinu borbe protiv sveprisutnog ruskog uticaja, kao i o mehanizmima zaustavljanja odliva mozgova.

“Čast nam je jer smo imali priliku da učestvujemo na jednom ovakvom međunarodnom samitu od izuzetnog značaja za naš region, te da budemo aktivni učesnici događaja na kojem su, između ostalih, govorili specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijel Escobar, specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan Sir Stjuart Pič, specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, predsjednica Kosova Vjosa Osmani.”, kazali su iz Predsjedništva Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Posebno ponosnim čini činjenica da je od dvanaest predstavnika mladih Crne Gore, čak sedam bilo iz Savjeta mladih Demokratske partije socijalista.

“Vjerujemo da su mladi Zapadnog Balkana spremni da njeguju dobrosusjedske odnose, da budu faktor stabilnosti na ovom području i da se zajedničkim snagama izbore za društvo u kojem neće biti negiran bilo čiji identitet. Mi nastavljamo vrijedno da radimo za Crnu Goru koja mora ostati posvećena evroatlanskom kursu i koja će zasluženo dosanjati evropsku budućnost”, zaključili su oni.

Savjet mladih DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član