SM DPS Crne Gore: Kakvu poruku šaljete mladima kad čovjeka koga država krivično goni za najteža djela, stavljate na čelo Parlamenta?

Ako predstavnici nove koalicione vlasti zaboravljaju ko je Andrija Mandić, naše generacije, a da ne govorimo o starijim generacijama, i te kako pamte.

I, možda, ima onih koji su povjerovali u isceniranu katarzu kojom je Putinov idolopoklonik i Vučićev sluga pokušao da, za vrijeme kampanje za predsjedničke izbore, obmane crnogorsku javnost, i, možda, su među njima upravo ovi, čije partije bar na papiru, imaju predznak građanskih i evropskih, ali jedno je sigurno – da bi izbor Andrije Mandića, četničkog vojvode, na mjesto prvog čovjeka crnogorskog parlamenta, značio nikad formalnije i očitije uspostavljanje anticrnogorskog i antievropskog djelovanja sa jedne od čelnih državnih funkcija.

Dok u Crnoj Gori stasavaju neke nove generacije, koje bi trebalo učiti ispravnom sistemu vrijednosti, koji znači i to da državnički važne poslove ne mogu obavljati oni koji u kontinuitetu tu istu državu izdaju i prodaju za vreću srpskih dinara i vreću ruskih rubalja, Milojko Spajić i njegova “proevropska” svita na čelo Skupštine Crne Gore dovode onoga kome je Beograd važniji od Podgorice.

I, mada, u svakom iole normalnom i zdravom sistemu, za svako rukovodeće mjesto u državi se traži potvrda nadležnih organa da lice nije krivično gonjeno i osuđivano, izgleda da to nije slučaj u “oslobođenoj” Crnoj Gori, gdje vas očigledno za funkciju jedne od tri ključne figure u zemlji, ako je suditi po Mandićevom primjeru, značajno preporučuje i to što ste terorista u pokušaju.

Opravdano se postavlja pitanje kakva se poruka, ovakvim činjenjima, šalje mladim ljudima u Crnoj Gori!

Da slobodno mogu hodati po ivici zakona, gaziti Ustav države, biti najgori mogući prestupnik, izvršavati najteža krivična djela koja crnogorsko krivično zakonodavstvo poznaje, a da to opet neće biti prepreka da vode državne institucije?

Smije li to biti atmosfera u kojoj mladi ljudi rastu i razvijaju se, izgrađuju i usvajaju sistem vrijednosti u skladu sa kojim bi trebalo da žive?
Naravno da ne! Ovo nije i ne može biti Crna Gora na koju se iko ikada smije navići! Ovo nije i ne može biti sudbina Crne Gore s kojom se ijedan dobronamjerni čovjek može i smije pomiriti!

U krajnjem, Andrija Mandić na čelu parlamenta ne znači samo obustavu evropskog puta Crne Gore i potpunu degradaciju državnog i urušavanje međunarodnog ugleda! A malo li je!?

Andrija Mandić na čelu Skupštine znači i figuru na koju se potencijalno ugleda, a nema otvorenije prijetnje i opasnosti po budućnost ove države, a ni veće tragedije za njenu sadašnjost, od te da neko ko se klanja Mladiću, Miloševiću i Karadžiću, postane bilo čiji uzor.

Savjet mladih DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član