Medija centar DPS: Damjanovićeva izjava o trošku odlaganja popisa netačna i populistička

Izjava ministra finansija, Aleksandra Damjanovića, da bi nas odlaganje popisa “koštalo milione” je politikantska, populistička i što je najvažnije – netačna.

Cilj sprovođenja popisa je da statistički rezultati budu relevantni. Ukoliko Vlada nastavi da istrajava na održavanju „lažnog popisa“ bez kontrole, onakve kakvu je tadašnja opozicija imala i 2003. i 2011. godine, onda će to biti bačen novac, jer podaci neće biti tačni, relevantni i upotrebljivi u statističke svrhe.

Ukoliko se održavanje popisa odloži za 6 mjeseci, tokom kojih bi bili obezbijeđeni kontrolni mehanizmi koji bi cio proces učinili transparentnim, onda bi nas to koštalo minimalno u poređenju sa novcem bačenim za lažni popis. Troškovi bi se sveli na štampanje novih listića sa drugim datumom, a u poređenju sa štetom koju lažni popis može da proizvede, to su zanemarljivi troškovi.

Ministru finansija u vladi koja je u svom tehničkom mandatu potrošila desetine miliona na luksuzna putovanja, skupe hotele i visoke dnevnice, zaista ne dolikuje uloga populiste koji pokušava da manipuliše građanima navodnom brigom o potrošenom državnom novcu.

Medija centar DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član