Saopštenje za javnost: Održana Tribina Mjesne zajednice Topolica u organizaciji OO DPS Bar

Tribina na kojoj su građanima, članovima i simpatizerima prezentovani projekti koji su urađeni na prostoru mjesne zajednice Topolica održana je juče 09. novembra 2017. godine u organizaciji Opštinskog odbora DPS-a Bar. Građani su upoznati i sa razvojnim projektima koji će biti realizovani u narednim godinama na teritoriji samog centra Bara. Akcioni plan za realizaciju investicija sadrži projekte koji su sastavni dio kapitalnog Budžeta Opštine Bar za 2017. godinu, a radi se po prioritetima Mjesnih zajednica.

Na tribini su govorili koordinatori DPS-a za Mjesnu zajednicu Topolica Slobo Pajović i Radovan Orlandić.  Tribina je, pored prezentovanja učinjenog i najave budućih projekata, bila prilika da građani daju svoje predloge za koje smatraju da trebaju biti relizovani na području Mjesne zajednice Topolica, a koji bi podigli životni standard građana.

Koordinator DPS-a za Topolicu Slobo Pajović, podsjetio je građane na investicije koje su završene i upoznao sa investicijama koje se trenutno realizuju u centru Bara. Prije svega osvrnuo se na sanaciju saobraćajnica na Topolici za šta je utrošeno 29.000 eura. Završena je izrada silaznih rampi i parkirališnih mjesta za pristup lica sa invaliditetom, u vrijednosti od 42.000 eura. U toku je izrada vodovodnog i kanalizacionog sistema Bar centar – jedan dio je već završen,  a vrijednost investicije je 1.902.000 eura. Do kraje godine će biti završeno uređenje dijela fasada zgrada u centru Topolice. U toku je izrada silaznih rampi na gradskoj plaži za pristup lica sa invaliditetom, koju realizuje JP Morsko dobro, a vrijednost  radova iznosi 60.000 eura.  Radi se i na uređenju parkinga i sanaciji ulica u centru grada, za šta je Budžetom Opštine Bar opredijeljeno preko 75.000 eura. Do kraja godine biće uređeno igralište iza Spuških zgrada i postavljena rasvjeta.

Za 2018. godinu planiran je završetak poslova na uređenju fasada, uređenje parkinga ispred Spuških zgrada, obilježavanje ulica shodno Odluci i postavljanje saobraćajne signalizacije, obilježavanje biciklističkih staza, postavljanje fontane na Trgu Vladimira i Kosare, produžetak bulevara od zgrade Opštine prema pruzi i izgradnja nadvožnjaka, početak izgradnje vrtića na Topolici, te izrada ekološkog programa za grad. Do 2020. godine planirana je sanacija Doma kulture, produžetak obale na Gatu V za pristanak kruzera, izgradnja marine do 5* po eko principima, kao i izgradnja bazena iza sportske dvorane Topolica.

Svi ovi projekti u službi su boljeg kvaliteta života svih stanovnika Bara, za šta smo se zalagali u izbornim kampanjama, a sada, kada vršimo vlast u Baru intenzivno radimo na tome da projekti budu realizovani, na zadovoljstvo svih Barana, zaključeno je na tribini.

Služba za informisanje OO DPS Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član