Rakočević: Vlada priprema izbornu kampanju i nudi bajkovita obećanja

“Najavljene mjere ministra finansija su samo pamflet njegove političke partije u osnivanju”, rekao je Nikola Rakočević član Predsjedništva i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore, i naglasio da su članovi Vlade očigledno svjesni da će uskoro morati na izbore, pa su iz tog razloga već krenuli u populističku marketing kampanju, iako znaju da spisak lijepih želja koje najavljuju srećom neće ni biti u prilici da sprovode.

Rakočević je poručio da su mjere u okviru tzv. Maršalovog plana, za koji kaže da je pravilnije nazvati Kaplarovim planom, ogoljeni populizam i ekonomski nonsens.

“Ministar nije ponudio niti jednu analizu kako planira obezbijediti obećana sredstva ako nema plana povećanja produktivnosti, nema govora o investicijama i novim prihodima, naprotiv, rastjeruju strane, a obeshrabruje domaće investitore povećanjem nameta, akciza i poreza”, istakao je on.

Rakočević smatra da ministar finansija nije ponudio novi izvor prihoda za cca 220 miliona eura koliko se odriče, prema planu ministarstva, od doprinosa za zdravstveno osiguranje, nijednu analizu, a isuviše neodrživih obećanja. Takođe, stava je da umjesto bajkovitih obećanja trenutna Vlada je trebala objasniti građanima šta su radili godinu dana, kao i sa kakvim rezultatima traže da im se vjeruje.

U svom obraćanju poslanik DPS se osvrnuo na konkretne podatke i iznio poduži spisak koji ukazuje na rezultat rada ove Vlade: rekordno, netransparentno i tajno zaduženje, javni dug povećan sa 3,6 milijarde na 4,1 milijardu osjetan rast cijena osnovnih životnih namirnica, čak do 70%, cijena goriva koja je porasla za preko 20%, nezaposlenost koja je veća za 26%, drastičan pad direktnih stranih investicija, rekordan iznos depozita u bankama – sa 3,1 na 3,8 milijardi eura, što kako konstatuje znači da građani drže novac u bankama, a ne investiraju zbog nepovjerenja u trenutnu vladu i njihovu nepredvidivu ekonomsku politiku.

Prema njegovom mišljenju jedan od primjera loših poteza ove Vlade je i Air Montenegro koji je kako kaže sa najavljenih 0 eura osnovan sa preko 30 miliona i već posluje sa gubicima, ali i nekoliko vrijednih investitora koji su istjerani i brojna zatvorena radna mjesta.

“U svakom slučaju, očigledno je da se članovi Vlade pripremaju za izbornu kampanju, angažovali su marketing agenciju, a GP URA je dobio jasan signal da ova Vlada nije nestranačka, niti su njeni članovu eksperti, već političari – i to populisti”, zaključio je na kraju Nikola Rakočević.

Nikola Rakočević, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član