Klub poslanika DPS: Vlada i MPNKS opstruiraju naš prijedlog kojim bi se crnogorskim sportistima omogućilo dalje nastupanje pod državnom zastavom

Kada već Ministarstvo prosvjete, kulture, nauke i sporta nije bilo u stanju da izmijeni zakonski tekst, smatrali smo da barem neće opstruirati naš pokušaj da nađemo rješenje za situaciju u koju su doveli crnogorske sportiste, da li namjerno ili neznanjem, vrijeme će pokazati. Međutim, Ministartsvo na čijem je čelu Vesna Bratić je nastavilo sa prebacivanjem odgovornosti sa sebe, ne prepoznavši činjenicu da su već godinu dana tu gdje jesu i da su imali sve vrijeme ovoga svijeta da spasu situaciju, jer je WADA poslala zvaničan prijedlog sankcija 15. septembra 2021. dakle skoro godinu dana nakon formiranja ove Vlade.

U početku je jedini krivac bila Uprava za sport i mlade, a sada vidimo da zbog potrebe da smanje tenzije sa nekim političkim akterima u susret najavljenoj rekonstrukciji Vlade, naknadnom pameću, krivci se traže i u redovima ranijih organa nadležnih za oblast sporta.

U skladu sa društvenom odgovornošću, ne vezano da li smo dio vlasti ili smo opozicija, i ovog puta su nam interes i javno dobro naše države, kao i ugrožene kategorije stanovništva, bili u prvom planu.

Upravo zbog toga smo u skupštinsku proceduru predali Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu, te na taj način završili posao koji MPNKS nije bilo u stanju da uradi već punih 9 mjeseci. Isti prijedlog smo dostavili i Komisiji za antidoping iz koje smo dobili informaciju da je proslijeđen nadležnim tijelima WADE.

Od nadležnih smo očekivali da prepoznaju bitnost momenta i na osnovu toga da Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo pruži podršku, jer smo vjerovali da je i njima želja da se ovaj posao završi u najkraćem roku. Međutim, umjesto toga dobili smo jako neprofesionalni odnos koji ima za cilj utrkivanje sa nama, uz ozbiljne opstrukcije prema Svjetskoj antidoping agenciji, o čemu smo takođe obaviješteni. Tako neozbiljan pristup MPNKS i Vlade Crne Gore samo će gurnuti naše sportiste niz liticu do koje su ih i doveli, a Crnu Goru pozicionirati kao crnu tačku na sportskoj mapi.

Nakon svega još jednom poručujemo da nećemo odustati od borbe za čast crnogorskog sporta i dostojanstvo naših sportista koji su ponos svih građana Crne Gore. Svim pravnim sredstvima nastavićemo da insistiramo, a na kraju i omogućimo da crnogorska zastava kao do sada i dalje bude predstavljana na brojnim međunarodnim takmičenjima od strane svojevrsnih ambasadora i promotera sporta, koji čini najjači brend naše države.

Klub poslanika DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član