Potpredsjednik Skupštine Gvozdenović u posjeti Narodnoj skupštini Republike Srbije

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Branimir Gvozdenović, boravi u Beogradu povodom posjete Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Potpredsjednik Gvozdenović se susreo sa Vladimirom Marinkovićem, potpredsjednikom Skupštine Srbije, sa ciljem razmjene informacija i intenziviranja aktivnosti na međuparlamentarnoj saradnji. Tokom susreta je ocijenjeno da je saradnja dva parlamenta na zavidnom nivou, kao što je i saradnja država, ali da postoje dodatni modeli i forme unapređenja saradnje, za šta će se, sa aspekta svojih nadležnosti, snažno zalagati oba potpredsjednika.

Takođe, u svojstvu predsjednika Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Srbijom, potpredsjednik Gvozdenović se, zajedno sa ambasadorom Crne Gore u Republici Srbiji, Branislavom Mićunovićem, susreo sa predsjednikom Poslaničke grupe prijateljstva sa Crnom Gorom u Parlamentu Srbije, Igorom Bečićem i dijelom članova Grupe prijateljstva.

Tokom sastanka su razmijenjene informacije o unutrašnjim i međunarodnim aktivnostima dva parlamenta, naročito kad je u pitanju proces evropske integracije, koji je u posebnom fokusu oba zakonodavna doma.

Potpredsjednik Gvozdenović je, apostrofirajući značaj bilateralne saradnje dva parlamenta, naročito kroz značajnu formu kakva je grupa prijateljstva, posebno ukazao na mogućnosti parlamentarne diplomatije, u cilju prenošenja jasnih stavova i pozitivnih iskustava i prakse.

Naročito je istakao značaj ekonomske saradnje, posebno imajući u vidu međusobnu spoljno-trgovinsku razmjenu, te srbijansko turističko tržište, koje je za Crnu Goru jedno od najznačajnijih.

Predsjednik Poslaničke grupe prijateljstva u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Igor Bečić, istakao je da se zajedničkim i sinhronizovanim aktivnostima dva parlamenta i dvije države značajno mogu ubrzati aktivnosti na ispunjavanju kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji, te da dvije grupe prijateljstva treba intenzivnije da sarađuju i na tom planu, i u svim drugim oblastima. Ukazujući na činjenicu da je Grupa prijateljstva sa Crnom Gorom jedna od najbrojnijih u Narodnoj skupštini Republike Srbije, gospodin Bečić je naglasio da je bliskost dva naroda toliko čvrsta da se i odnosi država usmjeravaju u tom pravcu, uvažavajući tradicionalno dobre relacije.

Susret je zaključen pozivom potpredsjednika Gvozdenovića za posjetu Skupštini Crne Gore predsjednika i članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Crnom Gorom, koji je prihvaćen, a posjeta će se, uz prethodnu komunikaciju i konsultacije sekretarijata dvije grupe prijateljstva, organizovati nakon ljetnje pauze u radu parlamenata.

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član