Politika DPS doprinosi stabilnosti država regiona na njihovom zajedničkom puta ka EU i NATO

Predsjednik Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Danijel Živković i poslanik Andrija Nikolić, sastali su se sa Norbertom Bekmanom – Dirkesom, direktorom fondacije Konrad Adenauer za Crnu Goru i Srbiju, i Sanijom Šljivančanin, koordinatorkom za Crnu Goru.

Prema riječima Norberta Bekmana Dirkesa Crna Gora se godinama prepoznavala po ulozi faktora stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, a tome je, kako kaže, doprinosila i jasna politika Demokratske partije socijalista po pitanju učlanjenja zemlje u EU i NATO. Norbert Bekman Dirkes je ocijenio da je u ovom trenutku, spremnost proevropskih političkih snaga na dijalog veoma važno za stabilnost Crne Gore i brzinu pridruživanja EU.

Poslanici Živković i Nikolić podsjetili su Dirkesa da je Crna Gora nakon parlamentarnih imala mirnu i demokratsku tranziciju vlasti i na taj način potvrdila snažnu privrženost vrijednostima EU. Oni su ocijenili da je Crna Gora, do trenutka konstituisanja nove vladajuće većine u međunarodnoj javnosti bila prepoznata kao faktor stabilosti na Zapadnom Balkanu, što se danas ne može reći.

Živković i Nikolić su sa žaljenjem konstatovali da heterogena vladajuća koalicija nije u stanju da obezbijedi demokratski politički ambijent i uslove za ubrzavanje procesa reformi. Zaključili su da u Crnoj Gori treba jasnije definisati proevropsku političku platformu, oko koje bi se okupile sve građanske snage, i iz vlasti i iz opozicije, jer bi to, kako tvrde, bilo u interesu građana, koji su većinski za učlanjene naše države u EU.

Na sastanku je istaknut značaj koji Fondacija Konrad Adenauer ima za region povodom unaprijeđenja demokratskih procesa.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član