DPS Nikšić: Jadi mladog Nemanje na “Kafi sa predsjednikom”

Ako ste se kada zapitali kako izgleda ambicija bez pokrića, sve će vam biti jasno ako pogledate predsjednika SO Nikšić, Nemanju Vukovića i njegovo izlaganje u okviru aktivnosti “Kafa sa predsjednikom”. Već sada uviđajući da će učinak nove vlasti, a posebno njegov, u narednom periodu biti minoran, pravi teren za alibi njihovim, a posebno svojim neuspjesima.

Prva velika izrečena neistina jeste da prethodna vlast nije organizovala javne rasprave i dijalog sa građanima. Neukom Nemanji da kažemo, da za stotine odluka koje su bile u skupštinskoj proceduri zakonska obaveza je bila sprovesti javne rasprave, da ne pominjemo ostale konsultacije i razgovore sa građanima. Pa pošto  jedino što radi ovih dana je kopanje po opštinskim fiokama, neka onda nađe i izvještaje sa javnih rasprava i ostalih konsultacija. Nadalje, najava pomoći početnicima u biznisu, ženskom preduzetništvu i poljoprivrednicima je nešto što je realizovala prethodna lokalna uprava i ti projekti uspješno žive.

Najveća neistina koju izreče neuki Nemanja je da su u Opštini zatekli katastrofalnu finansijsku situaciju. Ne radi Nemanje, jer on to ne razumije, već radi javnosti saopštavamo da na dan preuzimanja vlasti od strane nove lokalne uprave u Budžetu Opštine Nikšić je bilo milion i po eura, sa izmirenim svim prispjelim obavezama. Jedine dugoročne obaveze Opštine Nikšić jesu reprogram poreza i doprinosa i kredit za izgradnju prečistača otpadnih voda. Godišnji iznos za ove obaveze jeste 1.062.000€ za reprogram i iznos od 198.000€ do 690.000€ za prečistač, koji nije za svaku godinu isti. 

Znači nimalo katastrofalno stanje nije zatekao Nemanja, već naprotiv, punu kasu, izmirene sve  obaveze, sve zarade isplaćene i cjelokupan sistem postavljen na zdravim osnovama. Uzgred, ako je zatekao toliko katastrofalno stanje, zašto je njegova prva aktivnost bila renoviranje kabineta, kupovina nove opreme i inventara. Toliko o dugovima i dobrim domaćinima i jadima mladog Nemanje.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član