OO DPS Mojkovac: Mojkovac čuva i afirmiše crnogorski identitet

Mojkovac se uvijek sa dužnom pažnjom odnosio prema značajnim stvaraocima koji su živjeli ili žive u ovom gradu, jer je njihovo stvaralaštvo jedan od temelja kulturnog i državnog identiteta Crne Gore.

Jedan od takvih, po mnogo čemu  izuzetnih crnogorskih stvaralaca, svakako je i književnik Božo Bulatović. Upravo zato vrijedna književna nagrada nosi ime ovog pisca. 

Opština Mojkovac raspisala je konkurs za dodjelu nagrade ,,Božo Bulatović” u 2020. godini i to za stvaralaštvo iz oblasti književnosti, a konkurs je otvoren do 20. avgusta.

Da podsjetimo da je Bulatović jedan od uzornih crnogorskih pisaca 20. vijeka. Svojim književnim radom dao je veliki doprinos kulturnom razvoju Crne Gore. Mojkovčani sa ponosom ističu da je ovaj grad iznjedrio čovjeka koji je ostavio dubok  trag i značajno književno i kulturno nasljeđe sadašnjim i budućim generacijama.

Božo Bulatović je dao lični pečat izgradnji crnogorskog državnog identiteta. Crna Gora  je bila lajt motiv njegovog rada, a afirmacija crnogorske slobodarske tradicije i posebnosti, njegov ljudski i stvaralački cilj.

Ustanovljenje nagrade ,,Božo Bulatović” izuzetan je događaj u kulturnom životu kako Mojkovca, tako i cijele Crne Gore. Demokratska partija socijalista i ubuduće će ODLUČNO čuvati i afirmisati vrijednosti koje su CRNOJ GORI u amanet ostavili ljudi kao što je Božo Bulatović.

Opštinski odbor DPS Mojkovac

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član