OO DPS Kotor: Strah od smjene Jokića

Smjena predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, institucionalno započeta predajom inicijative Skupštini opštine Kotor, pokrenula je lavinu straha i neistina Jokića i njegovih zaštitnika na lokalnom i državnom nivou, u pokušaju spašavanja izvjesnog gubitka funkcije.

Jokić i koalicioni drugovi manipulišu građanima kada kažu da je podnošenje inicijative za njegovu smjenu „prekrajanje volje birača“. Ne. Prekrajanje volje birača je upravo ono što je radio Jokić, a to je samostalno donošenje odluka koje su u nadležnosti doma građana i birača Kotora, Skupštine opštine, koja je jedina nadležna da donosi takve odluke. Prekrajanje volje birača je kada Jokić sam donosi te odluke, čime je Kotor doveo u vd stanje koje traje od kada je jedva izabran na tu funkciju. Jokić je pored tih, donosio odluke isključivo u svom interesu a štetne za grad, nenamjenski trošio sredstva i radio mimo propisa, zbog čega danas postoji inicijativa za njegovu smjenu iza koje stoje odbornici DPS-a, ali i drugih, njegovih koalicionih partija, čime je jasno stavljeno do znanja da je prepoznata Jokićeva samovolja u lokalnoj samoupravi, kojoj je sada odbrojano vrijeme.

Pokušaji pravdanja Jokića da je radio po zakonu danas izgledaju smiješni i predstavljaju najozbiljnije vrijeđanje Kotorana i svih koji su pratili rad njegove administracije. Za Demokrate i Jokića „rad po zakonu“ je protivzakonito zapošljavanje svih 7 sekretara Sekretarijata, Glavnog administratora Kotora, sekretarke Skupštine opštine Kotor, Direktora Dikrecije za uređenju i izgradnju Kotora, direktorice Centra za kulturu „Nikola Đurković“ i mnogih drugih službenika, angažovanih po partijskom ključu, uz prethodno otpuštanje ranijih zaposlenih.

Tendencija da se odbornici DPS-a Kotor koji su potpisali inicijativu diskredituju loš je pokušaj skretanja pažnje sa izvjesne smjene prvog Demokrate Kotora koga brane njegovi demagozi i sateliti u lokalnoj vlasti, kojih je strah od gubitka svojih fotelja nakon smjene Jokića.

Ovim putem ih obavještavamo da vraćanjem inicijative za smjenu Jokića pravdanu formom neće zamijeniti suštinu – a to je da je Jokić radio protiv interesa Kotora i da ga većina predstavnika građana poziva na odgovornost. Inicijativa za smjenu predsjednika Opštine je u potpunosti formalno pravno ispravna i u skladu je sa Zakonom i Statutom Opštine Kotor, te podsjećamo Predsjednicu Skupštine Opštine da je krajnji rok za zakazivanje sjednice 09. april, kada će se odbornici izjasniti o inicijativi za razrješenje predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokić.

Opštinski odbor DPS Kotor

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član