OO DPS Kolašin: Zakon ne ugrožava ni jednog pojedinca, ni jednu vjersku zajednicu

U petak, 7. februara, održan je sastanak Mjesnih odbora Opštinskog odbora, na kojima je razmatrana aktuelna situacija u Kolašinu i Crnoj Gori, povodom donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Prepuna sala Doma kulture, energične poruke riješenosti naših članova i simpatizera da daju svoj doprinos u borbi za dostojanstvenu i građansku Crnu Goru, pokazali da u Kolašinu nema dileme da će zamisao anticrnogorskih i antirazvojnih scenarista povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, biti pobijeđena.

Zakon ne ugrožava ni jednog pojedinca, ni jednu vjersku zajednicu. Zakon omogućava da vjera pripada svima i sprječava jednu od najvećih zloupotreba čovjeka i njegove slobode, a to je monopol nad vjerom. Protivnici Zakona nameću prevaziđeni, nacionalistički koncept društva, u kojem nam nude jednostranost i primitivizam u zamjenu za demokratiju i civilizacijsko zajedništvo.

Crna Gora je država koja je organizovanošću i sviješću svojih građana prevazišla modele života i razmišljanja koje nude retrogradni povratnici u prošlost. Umjesto moderne i napredne države, nude nam zaostalu teokratiju, jedne vjere i nacije. Jasno se pokazuje da iza šetnji i litija nema vjere i vjerske ugroženosti, već samo još jedan neuspješan pokušaj da se ospori, ugrozi i zaustavi Crna Gora. Da su skinute odore manipulacija potvrđuje i primjer Kolašina gdje najveći dio onih koji šetaju na litijama i ne znaju kako izgleda unutrašnjost Crkve Svetog Dimitrija u našem gradu.

Na sastanku je data puna podrška državnom i partijskom rukovodstvu Crne Gore i istaknuto je uvjerenje da država ima dovoljno kapaciteta da svakom građaninu obezbijedi stabilnost i sigurnost. DPS kao razvojna partija nastavlja da realizuje brojne kapitalne projekte čije će benefite osjetiti svi građani Kolašina i Crne Gore.

Opštinski odbor DPS Kolašin

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član