OO DPS Herceg Novi: Aktuelna vlast obećavala subvencioniranje za poljoprivredne kredite – obećanje NIJE ispunjeno

Aktuelna hercegnovska vlast, svjetski rekorderi u nepoštovanju datih obećanja, obmanula je i uzorne i vrijedne domaćine koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

Herceg Novi i njegovo zaleđe ima dobre uslove za razvoj poljoprivrede, a mnogi naši sugrađani u posljednjih deceniju upravo su u tom sektoru vidjeli šansu za razvoj svog biznisa.

Vrijedni domaćini koji se bave poljoprivredom nasjeli su prije četiri godine na priču aktuelne vlasti da će subvencionirati kamatne stope na poljoprivredne kredite i edukovati građane o svim dostupnim podsticajnim mjerama. Umjesto toga, naši sugrađani su doživjeli od aktuelne vlasti totalno ignorisanje i maltene su prepušteni sami sebi da se snalaze za golu egzistenciju u vrlo nepovoljnim tržišnim uslovima. Poljoprivrednici su tako pored napornog rada na njivama morali sami da se bave i prilično komplikovanim administrativnim poslovima.

Aktuelna vlast je obećavala da će u prethodne četiri godine podržati razvoj pčelarstva, stočarstva, sadnju agruma, maslina i mediteranskog bilja te proizvodnju hrane u plastenicima, ali je i to bila klasična prevara.

Nijedna politika lokalne administracije u sektoru poljoprivrede nije realizovana, što je uticalo da naši sugrađani budu demotivisani pa čak i odustanu od bavljenja poljoprivredom.

Neozbiljna lokalna samouprava kakvu je Herceg Novi imao u posljednje četiri godine dokazala je da nema niti znanja, niti viziju na koji način razvijati i podržati poljoprivrednike.

DPS Herceg Novi vjeruje da će poljoprivrednici na izborima 9. maja znati da prepoznaju da samo Evropski tim za Herceg Novi ima realan i održiv plan, kao i kadrovski potencijal za razvoj sektora poljoprivrede.

Na kraju, aktuelna vlast je prije četiri godine poljoprivrednicima obećavala i brendiranje domaćih proizvoda kroz logotip „Made in Herceg Novi“, ali ni od toga nije bilo ništa. U te četiri godine samo je “brendirana” lokalna samouprava pa se njima može dati oznaka “Made in Herceg Novi”, ali kao jedinstveni brend za varalice i  prevarante, koji su svašta obećavali, a ništa od toga nijesu ispunili i realizovali.

Zbog svega navedenog, 9. maja će stići potrebne promjene za bolji Novi!

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član