OO DPS Glavnog grada: Iza plašta navodne odbrane hramova, sakriva se militantna akcija dijela opozicije

Nagledali su se građani Podgorice i Crne Gore, naročito posljednjih nekoliko godina, raznih napada na crnogorsko državno dostojanstvo, slavnu istoriju, časne simbole, multinacionalni sklad i na jednaka prava za svakog građanina. Uvijek su ih organizovali oni, koji su željeli da u Crnoj Gori imaju veća prava od drugih, iako je to značilo manje prava za Crnu Goru. Tako je bilo 1918., tako su htjeli da bude 1941., devedesetih godina prošlog vijeka, to im je bio naum za 2006. i 2016. godinu. Jednako žele i danas.

Kada Crna Gora usvaja evropske zakone, koji znače jednaka prava za sve vjernike, bez obzira kojem se bogu mole, kao odgovor dobijamo organizovanu hajku neuspjelih rušitelja Crne Gore, koja se samo pokušava predstaviti kao spontani narodni bunt. Nažalost, kao što im je to uspjelo i u prethodnim akcijama, zaveli su jedan broj bogovjerujućih ljudi, koji misle da su u svetoj misiji odbrane pravoslavnih hramova, a zapravo su dio političko-militantnih akcija državne opozicije, ogrnute četničkim amblemima, crvenim kravatama i mantijima. I da niko nema dilemu, pokušaj paljenja crnogorske zastave u Beogradu samo je dio istog scenarija u izvedbi navijačkih i poslaničkih huligana, koji više nemaju ni potrebu da skrivaju mržnju prema Crnoj Gori. Slične rušilačke efekte nam najavljuju i po crnogorskim gradovima. Međutim, sigurni smo da će građani Podgorice i Crne Gore, kao i uvijek, imati odgovornost prema onome što su naši zajednički, vitalni interesi, a to je stabilnost i da neće dozvoliti da, u danima kada treba da se šalju poruke mira, ljubavi i dobrosusjedstva, budu oruđe u rukama mrzitelja Crne Gore.

Mnogo su građani Crne Gore uložili truda da izgrade Crnu Goru, da sačuvaju mir i vjerski sklad, da obnove njenu državnu nezavisnost i da je uvedu u društvo najrazvijenih država svijeta. Ni danas im ne fali motiva, da uprkos primitivnim nasrtajima na crgorske istorijske vrijednosti, sačuvaju stabilnost i evropsku perspektivu naše države.

Opštinski odbor DPS Glavnog grada

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član