Izvršni odbor OO DPS Nikšić: Povampireni nacionalizam pokušava da unese nemir u Crnu Goru

Po ko zna koji put ovih dana svjedoci smo histeričnih pokušaja destabilizacije Crne Gore i izazivanja nemira od strane istih aktera.

Povampireni nacionalizam, razulareni lideri DF-a, Demokrate bez kravata, obučeni u nacionalističke nošnje, opšta anticrnogorska kampanja iz okruženja i sve uz blagoslov SPC, pokušavaju unijeti nemir i podijeliti građansku Crnu Goru.

Ostrašćene i zapaljive izjave da će neko nekom zabraniti da slobodno iskazuje svoja vjerska osjećanja i pripadnost, da će neko uzeti crkve i manastire, obične su izmišljotine, sa jednom jedinom tendencijom – napraviti haos u Crnoj Gori.

Pokušaj manipulacije najtananijim ljudskim osjećanjima i vjerom je ono što uporno ovih dana čine dokazani ekstremisti iz DF-a, nacionalisti koji se kriju iza potpisa Demokrate, mediji, osvjedočeni neprijatelji Crne Gore i oni koji sebe smatraju božijim ljudima. 

I sve to zbog tobožnjeg neslaganja sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti.

A svi dobro znamo da su osnovni razlozi destabilizacija Crne Gore, njenih institucija, zaustavljanje naprednih procesa i popravni nepoloženog ispita iz oktobra 2016. godine. 

Na sreću, Crna Gora je stabilna i snažna država u kojoj svi imaju pravo na slobodu misli, govora i vjere, ali isto tako i država kadra da zaštiti svoj poredak i svoje građane od nasrtaja, ma od koga dolazili.

Da nije po srijedi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, najbolje govori što u vrijeme blagih dana oni pozivaju građane na ulicu, truju mržnjom prema najbližima, umjesto da šalju poruke mira, pozivaju na suživot i njegovanje porodičnih vrijednosti.

Zato, mi pozivamo građane da u ovim blagim danima sačuvaju druge od sebe, pruže ruku različitostima, otvore svoje domove za prijatelje i komšije, a svoja srca za mir i praštanje.

Poštovani građani, neka vam božićni praznici donesu ličnu i porodičnu sreću,a našoj Crnoj Gori napredak i prosperitet.

Izvršni odbor OO DPS-a Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član