OO DPS Budva: Inicijativa nezakonita, potpisi moguće falsifikovani

Pokušaj  donošenja deklaracije za poništenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Opštine Budva predstavlja klasičnu zloupotrebu lokalnih institucija. O ovakvim  zakonima se raspravlja,  i oni se donose u Skupštini Crne Gore, što bi trebalo da znaju i predstavnici Demokratskog Fronta i Demokrata, glavni organizatori ove ujdurme, koji zloupotrebljavajući pitanje crkve  zapravo pokušavaju da poprave svoje konstantno opadajuće rejtinge.

Pored nedozvoljene politizacije i pokušaja profitiranja na ovoj temi, OO DPS je konstatovao da je inicijativa i formalno sporna, odnosno da potpisi građana koji je prate nijesu niti verifikovani od strane MUP-a. Među potpisnicima ima stranaca, djece, ljudi koji nemaju prebivalište u Crnoj Gori….Tim povodom predsjednik OO DPS Budva Predrag Jelušić zatražio je da budvanski parlament pribavi potvrdu MUP-a kojom bi se utvrdilo da spisak sadrži potpise građana koji su upisani u birački spisak sa posljednjih izbora.

Kako do danas, nismo dobili odgovor od Skupštine opštine Budva, opravdano sumnjamo da je ova nezakonita politička ujudurma, u formi nekakvog poništenja Zakona o vjeroispovjesti, inicirana falsifikatima, što predstavlja krivično djelo.

Opštinski odbor DPS Budva

Dopis predsjednika Opštinskog odbora DPS Budva predsjedniku Skupštine Opštine Budva možete pročitati ovdje.

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član