OO DPS Berane: Nadležni da riješe stanje u Skloništu za životinje

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Berana izražava zabrinutost zbog stanja u Skloništu za napuštene i izgubljene pse i druge životinje u našem gradu i zahtijeva od nadležnih opštinskih i državnih organa da najhitnije reaguju u vezi sa ovim slučajem koji posljednjih dana opravdano uznemirava ukupnu crnogorsku javnost.

Snimci iz Skloništa koje su javnosti prezentovali aktivisti nevladinih organizacija samo su potvrda katastrofalno lošeg funkcionisanja Komunalnog preduzeća koje gazduje Skloništem.

Demokratska partija socijalista je više puta obavještavala javnost o stanju u ovom preduzeću, a to su učinili i naši odbornici na zadnjoj sjednici lokalnog parlamenta kada se raspravljalo o njegovom godišnjem Izvještaju o poslovanju.

Očigledno je da je stanje u Skloništu za pse užasno loše, da se ne poštuju zakoni i propisi, te da za sve to postoji i velika odgovornost u nadležnom preduzeću.

Zbog svega toga smo inicirali da predsjednik Skupštine opštine Berane i predsjednik nadležnog skupštinskog tijela zakažu hitnu sjednicu Odbora za planiranje prostora i komunalno-stambenu djelatnost na kojoj bi se raspravljalo o ovoj temi, donijeli zaključci i predložile hitne mjere u vezi sa ovim gorućim problemom.

Uvjereni smo da će u narednom periodu nadležne institucije ispitati ovaj slučaj i upoznati javnost o eventualnim zloupotrebama u Skloništu za napuštene i izgubljene pse i druge životinje.

Opštinski odbor DPS Berane

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član