OO DPS Bar: Jedan od prvih dokumenata novog opštinskog menadžmenta biće Strategija razvoja ruralnog područja

Snažan podsticaj ekonomskom razvoju Bara, ali i cjelokupne Crne Gore, biće poboljšanje ambijenta za život i bavljenje biznisom u ruralnom području. U DPS Bar, zaleđe naše opštine doživljavamo kao neiscrpan razvojni potencijal.

Teško je danas zamisliti visokokvalitetnu turističku destinaciju u kojoj ne dominiraju tradicija i autentični proizvodi. Takođe, jedan od vodećih trendova u turističkoj ponudi u svijetu je tzv. agroturizam, koji je zaživio u zaleđima prestižnih turističkih centara, čiji posjetioci po pravilu obilaze i borave na poljoprivrednim gazdinstvima. Ukoliko ne bismo imali takvu viziju razvoja lokalne ekonomije, ne samo što bi bile propuštene izgledne šanse za nova zapošljavanja i pokretanje malih porodičnih biznisa, već bi to značilo i neodgovoran odnos prema prirodnim potencijalima naše opštine. Zato će izrada Strategije razvoja ruralnog područja biti jedan od prioriteta novog opštinskog menadžmenta.

Pored ideje o formiranju otkupnog centra i zaštiti autentičnosti poljoprivrednih proizvoda, planiramo da formalizujemo i procedure dodjele podrške zainteresovanim stočarima, voćarima, povrtlarima, medarima, vinarima, ribarima, farmerima, maslinarima, domaćinima i ugostiteljima, ali i svim drugim stanovnicima ovog područja koji kod lokalne uprave kandiduju dobru poslovnu ideju. Ponosni smo što baš mi imamo maslinovo ulje i šipak iz Staroga Bara i Mrkojevića, vranac iz Crmnice, mandarine iz Zaljeva, koštanje iz Krajine, sir sa Rumije i Sutormana, i istovremeno riješeni da sve to usmjerimo ka našim hotelima i dalje ka evropskom tržištu, čineći dodatni napor da turisti dođu i sve lično degustiraju, kao što je to već tradicija u Toskani, Provansi ili komšijskoj Istri.

Zato ćemo u svim krajevima obezbijediti kvalitetnu putnu infrastrukturu i vodosnabdijevanje. Lokalna turistička organizacija biće odgovorna da poveže ponudu, da integriše poljoprivredu i hotelijerstvo u jedinstveni proizvod i na taj način pokrene ekonomsku razmjenu. U novom kontekstu, naša misija biće da obezbijedimo okvir, ali i da aktivno pomognemo u pokretanju i ubrzavanju ekonomskog razvoja u svim djelovima teritorije naše opštine.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član