Odbor DPS Prijestonice Krivokapiću: Sebe podastirite kome hoćete, Cetinje ne dirajte

Premijeru Zdravku Krivokapiću na Cetinju nije potrebno obezbjeđenje jer je svojim dosadašnjim djelovanjem pokazao da je politički efemerna ličnost da bi se Cetinjani njime bavili.

U Crnoj Gori, premijeru, država i crkva vjekovima su odvojene, pa Vas, kao prvog ministra, ne bi trebalo da interesuje ustoličenje bilo kojeg duhovnog poglavara, osim u mjeri koju propisuje državni protokol i odgovoran odnos prema svim vjerskim zajednicama.

Da ste istinski premijer Crne Gore ne biste se slavodobitno pozivali na Cetinje da pečatirate poharu crnogorskog sakralnog i duhovnog nasljeđa i na ustoličenje mitropolita tuđe crkve, nego biste s dužnom pažnjom razmotrili bezbjednosnu situaciju i učinili sve da sačuvate mir, jer znate da se Crnogorci a posebno Cetinjani, neće odreći Cetinjskog manastira, jer je to njihova imovina.

Znali biste premijeru, da ste čovjek od vjere, da su Crnogorci vazda sami birali svojega mitropolita i da su tako, čuvajuću iskru slobode, sačuvali i sebe i sopstvenu državu. Nećete valjda, premijeru, sebe upisati u kolo razbraće, koji izdadoše sebe i svoj rod zarad zlatne panagije.

Da ste istinski premijer Crne Gore ne biste građanima Cetinja prijetili institucijama sistema što brane svoje, već biste se pozabavili time što strana crkva ima povlašćen status u Crnoj Gori.

Konačno, ne plašite Cetinjane silom premijeru – i veći i moćniji od vas zube su slomili namećući im stege.

Sloboda se na Cetinju ne veže u lance, premijeru. Sebe podastirite kome hoćete, nas ne dirajte.

Odbor DPS Prijestonice

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član