DPS Herceg Novi: Duboka jama

Nakon reagovanja direktorice JU SMŠ “Ivan Goran Kovačić” na naše saopštenje “Jama” bez želje da ulazimo u dublju polemiku ipak moramo razjasniti neke stvari.

Bojimo se da nemamo šta od Vas naučiti, jer vidimo kako ste djecu naučili. Branite Vi djecu od revizije istorijskih činjenica i spoljnih uticaja, a naučite ih da vole svoju zemlju sa svim njenim različitostima.

Naravno da nemamo ništa protiv da se zajedno igraju crnogorsko oro i srbijansko kolo, baš naprotiv. Ali imamo protiv veličanja kolaboracionista koji su klali i svoj i druge narode u Drugom svjetskom ratu.

Iskreni da budemo nije nam jasna svrha i konotacije Vašeg odgovora? Iza mnoštva demagoških fraza ne možemo ni da naslutimo Vaš stav o pjevanju pjesama posvećenim ratnim zločincima iz Drugog svjetskog rata. Pluralizam? Nemojte molim Vas. Šta god rekli ostaju ružan ton i slika iz Vašeg dvorišta, bez  obzira ko je snimio.

A djeca nek su nam živa i zdrava!

Mi Novljani ponosni smo na “Ivan Goran Kovačić” i profesore koji su izvele desetine generacija dostojanstvenih ljudi. Sa ponosom se sjećamo i direktora, posebno dugogodišnjeg direktora i profesora književnosti, nekada poslanika SNP-a  Nikole Džuovića. Na njega kada je imao tri godine i njegovog oca Iliju, pucali su i ranili obojicu pripadnici četničkih odreda, u sred Novog, a pod zaštitom Nijemaca. Znate li to gospođo Karanović? To je istorijska činjenica koju znaju svi Novljani. Kao što znaju i o monstrouznom “krvavom kolu” koje su igrali sljedbenici onoga kojem su pjevali Vaši đaci, a koje ste Vi učili ljubavi.

Čestitamo Vam što sa ponosom ističete da organizujete matursko veče na Dan mladosti 25. maj (rođendan doživotnog Predsjednika SFRJ), ali što bi rekao jedan Vaš učenik “Druže Tito tebe neki profesori lažu, oni vole đenerala Dražu…”

Srećno na maturskoj večeri!

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član