Nikolić: Božovićevi postupci ga diskfalifikuju kao ambadasora, a karakterišu kao mešetara na političkoj sceni

Vladimir Božović je svojim izjavama i postupcima u kontinuitetu pokušavao da omalovaži državu Crnu Goru. Njegove neprimjerene političke izjave, ocjene, ponašanje, tumačenje istorije poput ovog najnovijeg diskvalifikuju ga kao diplomatu a karakterišu kao još jednog od onih koji imaju ambicije da mešatare po Crnoj Gori.

Njegova bahatost u toj namjeri posebno je izražena nakon završetka parlamentarih izbora, kada je krenuo da u svojstvu diplomatskog lica, dodatno provocira i izaziva podjele u našoj državi.

Očigledno je da se ovaj rođeni Nikšićanin, očekivano, dokazivao tamo gdje treba, pa je taj posao rovarenja – želimo da vjerujemo –  radio u velikoj mjeri i na svoju ruku, van instrukcija ministarstva koje mu je poslodavac. Ovu pretpostavku baziramo na činjenici da je prethodni ambasador Srbije, zastupao stavove svoje države, sa kojima se često nijesmo slagali, ali su svi njegovi postupci bili u skladu sa  ustaljenom diplomatskom praksom.

Ovakav epilog Božovićeve misije, nikoga ne treba da iznenadi, jer je postavljanje osobe poznate po svojim izjavama i stavovima o Crnoj Gori, koje su bile jasan znak da nikad nije prihvatio nezavisnost države iz koje potiče, bio potez koji nije svakako povučen od strane države Srbije kao znak želje za uspostavljanjem kvalitetnijih međudržavnih odnosa, već naprotiv.

Svim dušebrižnicima, od DF političara koji pokušavaju da profesionalno i politički profitiraju na srpstvu i zato namjerno zamjenjuju teze, preko sveštenika koji se dodvoravaju Beogradu kako bi tamo stabilizovali svoje pozicije, do raznih drugih, poručujemo da ne postoji suverena država koja bi tolerisala da joj ambasador jedne države pokazuje neskrivene a ničim opravdane ambicije gubernatora, poput onih koje je svojim ponašanjem demonstrirao Božović. I na kraju, sa žaljenjem primjećujemo da mandatar i predstavnici nove  skupštinske većine nijesu osudili ponašanje Božovića nego suprotno, svojim izjavama dodatno promovišu takvo ponašanje prema državi koju sjutra treba da predstavljaju i čije interese treba da štite.

Miloš Nikolić, portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član